Felhívás!

Pristinában az U20-as női kosár Eb

Pristinában az U20-as női kosár Eb Kovászna megye

Készen áll a korosztályos B-divíziós Európa-bajnokságra a román női U20-as kosárlabda-válogatott, amely augusztus 1-én utazik Koszovóba, ugyanis 3. és 11. között Pristinában rendezik a húsz év alattiak kontinenstornáját. A keretet a Sepsi–SIC két, illetve a KSE egy játékosa erősíti.

Mával fejeződik be az U20-as válogatott târgoviștei összetartása, a lányok július 7. óta készültek közösen Cătălin Tănase vezetőedző irányítása alatt. Ez időben négy edzőmérkőzést is játszottak Izrael és Bulgária ellen, mind a négyet elveszítették. Kovács Renáta és Orbán Nikolett (Sepsi–SIC), illetve Biszak Boglárka (KSE) is a keret tagja.

A 12 csapatos B-divíziós Európa-bajnokságon Románia a C-csoportban harcolhat a továbbjutásért, akárcsak a házigazda Koszovó, illetve Törökország. A válogatott augusztus 4-én a török csapat, majd 5-én Koszovó ellen lép pályára. A csoportból az első és a második helyezett továbbjut, a harmadik helyosztót játszhat.

További csoportok: A: Izland, Horvátország, Izrael; B: Ukrajna, Írország, Nagy-Britannia; D: Finnország, Görögország, Bulgária. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.