Felhívás!

Polgármester nélkül maradt Bölön

Polgármester nélkül maradt Bölön Kovászna megye

Sikó Imre bölöni polgármester 2004 óta ült községvezetőként a polgármesteri székben, de ötödik mandátumát már nem fogja kitölteni. 2011-ben ugyanis magánvállalkozói engedélyt váltott ki, amit megtartott egészen 2017-ig.

Egy (közismertebb nevén) PFA-ról van szó, s bár mint elmondta, azzal ugyan semmilyen gazdasági tevékenységet nem végzett, a törvény mégis összeegyeztethetetlennek minősítette a gazdasági tevékenységet a polgármesteri megbízatással, így a brassói táblabíróság ítélete alapján a napokban felfüggesztették hivatalából. A hivatali teendőket Bölönben így Ferencz Zoltán alpolgármester látja el, egészen addig, míg új polgármestert nem választanak maguknak a bölöniek. Ennek a választásnak a törvény szerint 90 napon belül meg kellene történnie, de Romániában élünk, ahol, mint jól tudjuk, a papírforma ritkán szokott beigazolódni.

Sikó Imre tapasztalt községvezetőnek számított, mint mondta, alkalmazottként 1980. március 28-án nyitotta be először a bölöni polgármesteri hivatal kapuját. Gazdasági referensként alkalmazták, és nem kevesebb mint nyolc polgármesterrel dolgozott együtt egészen 2004-ig, amíg végül ő maga lett Bölön polgármestere. Hogy azóta négyszer újraválasztották, átlagban mintegy 70%-os többséggel, mindennél jobban bizonyítja, hogy a bölöniek megbíztak Sikó Imrében.

Azt nyilatkozta, bár felfüggesztették, segíteni fog az alpolgármesternek a munkában, hiszen egy községet vezetni azért nem olyan egyszerű, mint azt kívülről sokan elképzelik. Jelenleg is éppen a Számvevőszék végez pénzügyi ellenőrzést a hivatalnál, a számok és papírok közötti eligazodásban pedig szükség van az ő tapasztalatára, mint, ahogy valószínűleg ezentúl is szükség lesz arra az ilyen és ehhez hasonló hivatali teendők ellátásában.

Egyelőre tehát, három hónapig legalábbis, Bölönben marad az űr, utána jöhet egy új polgármester: az viszont biztos nem Sikó Imre lesz, hiszen három évig ő jelöltetni sem tudja magát az ellene hozott ítélet szerint.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 25., 8:28
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nagyon igazsagos dontest hozott a tablabirosag, a boloniek egyaltalan nem szerettek volna polgarmesternek de mivel sok mas nemzetisegu van a faluba, visszavalasztatta magat veluk a polgarmester ur. Egy polgarmester se kene legyen ket mandatumnal tobbet mert azutan azt hiszik, hogy ok polgarmesternek szulettek.

 • User
  Dátum: 2021. október 25., 13:54
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Lehet a sort folytatni egy kicsitt tovább! És nem csak a polgármesterekkel….Akinek peres ügye van nem is szabadott volna hagyni,hogy jelöltesse magát!

 • User
  Dátum: 2021. október 25., 20:59
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nahát. Majd meglátjuk milyen lesz a következő polgármester. Tudja, van az a mondás, hogy rossz a rosszal, de rosszabb a rossz nélkül…

 • User
  Dátum: 2021. október 28., 8:05
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Hát igen. Amióta a polcon van nem sok változott a faluban. Volt a nagy árvíz sokan kaptak segélyt étel építő anyagot de az én szüleim semmit nem kaptak holott az egész házat felette a víz. Egy ideje segített az idősebbeket ház feljavitasban az én anyukám rakerdwzett polgármester úr és én nem kapok segítséget, özvegy vagyok 73 éves, a válasza a nem volt. A Bolon pataki más román nemzetiségű választották meg mes nem lehetett