Hirdetés
Hirdetés

Pittyes2es és Gyufa-villámkoncert Zsófiáért

Pittyes2es és Gyufa-villámkoncert Zsófiáért Kovászna megye

Ma, szerdán 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó nagyszínpadán a veseátültetésre szoruló Sárkány Zsófia javára ad jótékonysági koncertet a zenekarral debütáló Pittyes2es és Gyufa.

Hirdetés
Hirdetés

Sárkány Zsófia 24 éves asszisztens Kézdivásárhelyen, akinek a lehető leghamarabb veseátültetésre van szüksége. Mindkét szülő hozzá hasonlóan A2-es vércsoportú, és a vizsgálatok során dől majd el, hogy melyikük a legjobb donor. A brassói Szent Konstantin Kórházban élő donorból történő transzplantációs műtét (donortól való mintavétel, és az átültetés a kórházi kezeléssel együtt) 20 ezer euróba kerül, a transzplantáció előtti vizsgálat a kompatibilitási tesztekkel együtt pedig körülbelül 4 ezer euróba.

Sárkány Zsófia szülei közül kerül ki a donor Fotó: Profi Rádió Kézdivásárhely / Facebook

Kézdivásárhelyen többek között a 34. Számú Gábor Áron Cserkészcsapat és a Bod Péter Tanítóképző rendezett gyűjtést, de a Gyerkőcnap látogatói is nagylelkűen adakoztak, és további jótékonysági akciók is várhatók az ügyben. Jövő hétvégén az Old Bumeráng ad jótékonysági koncertet a Borudvarban, emellett a Háromszéki Borbarátok Egyesülete és a Jazz Bisztró városnapi pityókafesztiválon főzendő tokányát is ezúttal kivételesen pénzért fogják kínálni, annak bevétele is Zsófia támogatására megy.

Ma 18 órától a népszerű Pittyes2es és Gyufa első zenekaros koncertjére várja a közönséget a Vigadó Művelődési Házba, és, bár a Duduly Vendel, Hengán István és Postolică Adrián alkotta trió meglepetés-műsorral készül, az biztos, hogy a villámkoncerten hallható lesz a zenekar első saját dala, a néhán nap alatt több tízezres nézettséget elért Plasztelin is.

A részvételi díj 25 lej, ám természetesen, akinek lehetősége van rá, ezen felül is támogathatja Zsófia gyógyulását.

Emellett az alábbi számlaszámon is lehet adakozni (lejben): Sárkány Zsófia: RO63 RNCB 0127 1516 3905 0001.

Kiemelt fotó: Pittyes2es és Gyufa / Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. június 10., 8:02
    ÉRTÉKELÉS: 15

    Egszeruen nem vonz! Szubkultura. Tanulni semmi esetre sem lehet toluk. A legnagyobb tevedes, hogy kulturhazakba engedik be oket, leepitve a muveszit, az erteket.
    Szomoru, hogy erre van kereslet es ez a mufaj irant van nyitas az erdeklodok reszerol.