Felhívás!

Pestis-elővigyázatosság

Pestis-elővigyázatosság Kovászna megye

Az afrikai sertéspestis újra felütötte fejét Románia több megyéjében: a háromszéki illetékesek is készenlétben állnak, a megyei rendőrséggel közösen iparkodnak megfékezni a feketézőket, akik nagymértékben hozzájárulnak a vírus terjesztéséhez.

Dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos lapunk érdeklődésére elmondta, egyelőre más megyékben ütötte fel fejét az afrikai sertéspestis. A Háromszékhez legközelebbi, hivatalosan jegyzett fertőzött terület Feketehalom – mutatott rá.

– Az utóbbi időben nálunk már a vaddisznóknál sem mutattunk ki sertéspestis-fertőzést. Az elmúlt hetekben nagyobb lett a mozgás, a bellérek elindultak, így a vírus is jobban terjed. Megyénk határain belül „csend van”, reméljük, sikerül megőrizni ezt az állapotot. Kollégáim jelenleg az esztenáknál tartanak ellenőrzéseket, és elmondhatom, hogy eddig nem észleltek különösebb törvénysértéseket. A megye határait felügyeljük, a megyei rendőrséggel közösen kell megakadályoznunk, hogy feketézők behurcolják a kórt – fejtette ki dr. Sikó. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások