Felhívás!

Pénzt adnak az alkalmazásért

Pénzt adnak az alkalmazásért Kovászna megye

Támogatásban részesülnek azok a munkaadók, akik a koronavírus-járvány alatt munka nélkül maradt embereket alkalmaznak. Az állástalanok lehetnek külföldről hazatelepült dolgozók is.

Ahhoz, hogy a munkaadók és munkavállalók támogatásban részesüljenek, bizonyos feltételeket teljesíteniük kell – mondta Kelemen Tibor, a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség vezetője. Az anyagi támogatás egy éven át folyósítható, értéke nem haladhatja meg a havi 2500 lejt. A pénzbeli segítség azoknak a cégeknek jár, amelyek itthon vagy külföldön munka nélkül maradt és hazatelepült dolgozókat alkalmaznak.

Az igazgató kifejtette: a jogszabály eddig is létezett a hazai dolgozókra vonatkozóan, ezt bővítették ki, így azokat a cégeket is támogatják, amelyek a külföldről hazatért, állás nélkül maradt személyeket alkalmazzák. A vállalkozók – főleg a turizmusban, vendéglátásban működő cégek – támogatják a kezdeményezést, hiszen az elmúlt időszakban csökkent a munkavállalók száma ezeken a területeken, az álláskeresők nem tartják biztosnak megpályázni egy-egy ilyen állást. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.