Hirdetés
Hirdetés

Pánikolnak a román pártok

A román politikai pártok pánikban vannak, mert nem tudnak mint kezdeni a vírus terjedésével, zuhan a gazdaság, és jönnek a választások. Ez is lehet a magyarázata a szaporodó magyarellenes kirohanásoknak – véli Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint ilyen körülmények között az RMDSZ és a magyarság feladata, hogy higgadt maradjon, és ne dőljön be a provokációknak.

Hirdetés
Hirdetés

Antal szerint az sem kizárt, hogy egy új román nemzetépítési stratégiának vagyunk tanúi, amiben az erdélyi magyaroknak „nem sok jót szántak”. Harminc év alatt az ország elveszítette aktív lakosságának egyharmadát (csak a háború sújtotta Szíriát hagyták el többen), nulla közeli GDP-arányos államadóságból 37 százalékra „küzdte fel” magát, s ez év végére akár 50% is lehet, állandósult a negatív népszaporulat, és egyre több település válik „időzítet szociális bombává” – összegezte. Mindeközben a román politikusok azzal vannak elfoglalva, hogy „erőteljesen visszaverjék” a magyarok által kreált veszélyt, mert hanem elrabolják Erdélyt, vagy kidolgoznak egy közigazgatási törvénykönyvet, amely nem csak a magyaroknak nem jó.

– Iohannis és bandája azon dolgozik, hogy egy olyan közigazgatási törvénykönyvet fogadjanak el, amelynek értelmében, ha kerül egy német feliratokra vadászó, Dan Tănasă-típusú alak, akkor le kell venni az összes német táblát Brassótól Temesvárig, mert jelenleg az országban öt olyan település van, ahol a németajkú lakosság számaránya meghaladja a 20 százalékot – mutatott rá Antal Árpád.

Az RMDSZ-nek gondja lesz arra, hogy ezek az információk eljussanak az Európai Unió megfelelő irodáiba, illetve a bukaresti nagykövetekhez – jelentette ki a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük