Felhívás!

Panasz italozókra

Panasz italozókra Kovászna megye

Olvasónk panaszolta, hogy hajléktalanok italoznak a megyeszékhelyi református vártemplom temetőjében, a sírokon ülve hangoskodnak. Székely Róberttől, a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló vezetőjétől érdeklődtünk, és kiderült, nem minden esetben az otthon lakói okolhatók a csendháborításért. A járványidőben a szállóban megejtett megelőző intézkedésekre is rákérdeztünk.

Székely Róbert, a hajléktalanszálló vezetője elmondta, akadnak, akik faluról bejárnak Sepsiszentgyörgyre, a városban italoznak, az utcán többször látni őket, ha nagyon lerészegednek, nem tudnak hazautazni, így valahol meghúzzák magukat.

– Az emberek ismerik őket, többször riasztottak minket abban a tudatban, hogy hajléktalanokról van szó. Természetesen lehettek ilyenek is a temetőben, ilyenkor, ha szabálytalankodnak, a 112-ős sürgősségi számot kell hívni.
Korábban, amikor a helyi rendőrség még nem tartozott a belügyminisztérium fennhatósága alá, könnyebb volt az ilyen gondok orvoslása. A helyi egyenruhásokkal nagyon jó volt az együttműködés, a zöld számot tárcsázva a polgárok jelzésére is hatékonyan közbeléptek – részletezte Székely.
A hajléktalanszállóban alkalmazott óvintézkedésekre is rákérdeztünk. Az utcalakókat érkezéskor – délután 6 és este 8 órai bevonuláskor – ellenőrzik, lázmérésen, kézfertőtlenítésen esnek át, de maszkot és kesztyűt is kapnak a szálló menedékét kérő személyek, a gyanús eseteket pedig tesztelésre is elkísérik.

– Fontos a megelőzés, hiszen fertőzés esetén veszélybe kerülhet a szálló működése, ha ugyanis karanténba kerül az intézmény, akkor nem tudjuk a rászorulókat fogadni, másrészt korábbi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a szálló lakói nehezen fogadják, kezelik a bezártságot – összegzett Székely. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.