Felhívás!

Panasz a Tegára

Nincsen az jól, hogy minden bizonyíték nélkül szórják az emelt díjú számlákat a Tega képviselői, vélekedtek sajtóértekezletükön Fazakas Péter és Balázs Attila, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) megyei tanácsosai. Meglátásuk szerint a szelektív hulladékgyűjtés elmulasztása miatt kiszabott emelt díjú számla „nem egyéb burkolt áremelésnél”.

Szögezzük le: teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy szükség van a szelektív hulladékgyűjtésre, és azzal is, hogy aki ezt nem teszi meg, az fizessen többet – indított Fazakas Péter.

– Nekünk a kivitelezéssel van gondunk. Konkrét esetről tudok, ahol a polgár összegyűjtötte a papírhulladékát, pillepalackjait, elvitte a Tegához, és leadta. Való igaz, hogy kapott 3 lejes kedvezményt a következő havi számlából, de kapott egy 18 lejes felárú számlát is, mert nem tett ki műanyaghulladékot – példálózott Fazakas, aki szerint hasonló gondok merülnek fel, ha valaki két hétnél hosszabb időre elutazik.

Úgy véli: „annál azért több bizonyíték kellene, hogy felteszünk a begyűjtő autó tetejére egy kamerát”. Szerinte „egyáltalán nem néz ki jól”, hogy valaki a Tega székhelyéről, egy íróasztal mellől megállapítja, hogy én jól tettem-e ki a szemetet vagy sem.

Balázs Attila is azt hangsúlyozta, „nem a Tega ellen, hanem az emberek mellett” állnak ki.

– A legnagyobb gond az, hogy ez könnyen visszafelé sülhet el, hiszen az emberek azt fogják mondani, hogy ha én szelektíven gyűjtök, de úgy is ráteszik az emelt díjat, akkor meg miért egyem magam azzal, hogy válogassam a hulladékot – mondja Balázs.

Véleménye szerint, „ott helyben” kellene valami módon megállapítani, hogy a szemetet szelektíven gyűjtötték-e vagy sem.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 14., 16:12
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Hat en sem tartom helyesnek a buntetest mert az aki egyedul van nem tud oroke ki teni szelektives szemetett meg mas szemetett se es fizet azert rendesen minden holnapba ha tessz ki szemetett ha nem es megis meg buntetik,.Elnezest ha valamit nem irtam helyesen.

 • User
  Dátum: 2019. április 15., 21:50
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Tisztelt országunk újabb abberációja.Ahelyett, hogy értékelnék, hogy kevesebb szemetet teszünk ki, büntetnek, ,pedig aki Tegát fizet az ritkán hordja a szemetet a mezőre, kivéve ha tavaszi nagytakarítás van az udvaron.Azt kellene büntessék és filmezzék aki nem fizet Tegát, mit csinál hova teszi a szemetet.Persze tudjuk hova kerülnek, csak szét kell nézni az utak mentén,mezőre vezető utakon.De könnyebb azt büntetni aki kiteszi a szemetet a kapu elé,hogy az autó vigye el.