Felhívás!

Pályázat bürokráciacsökkentésre

Az adminisztratív eljárások egyszerűsítésére, a bürokrácia csökkentésére a szentgyörgyi tanácsnak is volt elképzelése, de jelentős összegbe kerül, így igen jól jött, hogy megnyertek egy uniós pályázatot az Adminisztratív Kapacitásfejlesztési Operatív Program keretében, mondta Tóth-Birtan Csaba alpolgármester a hétfői rendkívüli tanácsülésen.

Az értekezleten a tanácstagoknak a pályázati önrészhez szükséges összegeket kellett jóváhagyniuk. A projekt teljes értéke mintegy 2,9 millió lej, ebből 95% a támogatás, 2% (56.752 lej) a polgármesteri hivatal önrésze, de vannak olyan költségek is (ezek értéke 72.392 lej), amelyek nem elszámolhatóak, így összesen 4,5% a város hozzájárulása. A pályázati pénzből első lépésben a hivatalon belüli folyamatrendszereket mérik fel, az iratok útját követik, ezután következik majd a dokumentumok útjának egyszerűsítése, adott esetben kiépítése, valamint a mindezekhez szükséges informatikai rendszer biztosítása.

Ha a folyamat végére érnek, akkor már online is lehet ügyeket intézni a hivatallal, nemcsak úgy, hogy a letöltött és kinyomtatott űrlapokat behozzák, hanem teljesen informatizált ügymenettel. Az archiválás szintén elektronikusan történik majd.

A folyamatok átvilágítását a nagyobb hatékonyság okán külső, erre szakosodott céggel végeztetik el, de a város honlapjának megújításán – hiszen ez az ügyintézés kiindulópontja – már most dolgoznak a szakemberek – mondta Tóth-Birtan Csaba. Mindezek életbeültetésére 30 hónapja van a városnak, miután az illetékes hatósággal (már most decemberben) megkötik a finanszírozási szerződést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.