Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Őszi mulatság Bélafalván

Őszi mulatság Bélafalván Kovászna megye

Lovakkal, szekerekkel, népviseletbe öltözve toboroztak pénteken a kézdiszentkereszti Tisztás és Tisztáska néptáncegyüttesek tagjai. A bélafalvi Gábor Áron Kultúrházba, a 20 órától kezdődő szüreti mulatságra hívták a település lakóit.

Hirdetés
Hirdetés

A gyönyörű napsütésnek köszönhetően a kézdiszentkereszti Tisztás és Tisztáska néptáncegyüttesek helyi népviseletbe öltözve vehettek részt a felvonuláson. A hegedű, brácsa és bőgő remek hangulatot teremtett, egyik népdal után a másikra zendített Ábri Béla prímás és bandája.

A székelyruhás párok magyarlapádi táncokkal szórakoztatták a közönséget minden megállóhelyen Kézdiszentkereszten és Bélafalván, ahol a csőszkirály Bokor Róbert beszéde sem maradt el (a csőszkirálynő jelenlétében, aki az idén Pászka Nóra volt). A fiatalokat mindenhol szívélyes fogadtatásban részesítették, süteménnyel, borral kínálták őket.

Este az őszi pompába öltöztetett bálteremben a csőszlegények és leányok mezőségi viseletbe öltözve magyarpalatkai táncokat mutattak be. Habzott a jókedv, a „tolvajok” lopták, a csőszök vigyázták a szőlőt, és a mulatni vágyók reggelig táncolhattak a Tempo Band (Bartok Emil, Mike Alpár, Deák László) zenekar társaságában. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.