Hirdetés
Hirdetés

Összekötötték Bodzavidéket Orbaiszékkel

Összekötötték Bodzavidéket Orbaiszékkel Kovászna megye

Három fontos munkálat végére tett pontot csütörtöki ülésén Kovászna Megye Tanácsa, a műszaki átvételek megtörténtek, most a pénzügyi elszámolás lezárására került sor. Ugyanakkor újabb útszakasz építésének előkészítését hagyta jóvá a testület.

Kovászna Megye Tanácsa kormányzati forrásokból és saját költségvetésből Várhegyen új hidat épített, a beruházás értéke 1,1 millió lej. Aszfaltos út vezet most már Maksa végétől a besenyői leágazásig, itt új betonhidat építettünk, ez egy 5,8 millió lejes munkálat volt. Befejeztük a Nagyborosnyó-Nagypatak-Bodzaforduló közötti 22,5 kilométeres, 121A jelzésű megyei út újjáépítését, és most már az elszámolás is lezárult. Bizonyára még sokan emlékeznek, hogy Nagypatak és Saramás között eddig soha nem volt aszfaltos út. Most lett. Összekötöttük Bodzavidékét Orbaiszékkel. Ez egy nagy volumenű, 31,7 millió lejes beruházás, amelyet kormányzati forrásokból és saját erőből végeztünk el” – ismertette Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. 

"Ez egy nagy volumenű, 31,7 millió lejes beruházás"

Hamarosan kezdődik Sepsibükszádon az országúttól a vasútállomásig tartó, 1,7 km-es útszakasz (DJ113) felújítása és ezzel együtt egy 40 méter hosszú, új híd építése. Kovászna Megye Tanácsa az Anghel Saligny-programból igényelt és kapott finanszírozást a munkálatra, a napokban aláírták a finanszírozási szerződést.

Az Olt-híd átkerül a megye közvagyonából a megye magánvagyonába

A megyei önkormányzat csütörtöki ülésén jóváhagyta, hogy az 1960-ban épített, rossz állapotú Olt-híd átkerüljön a megye közvagyonából a megye magánvagyonába, hogy le lehessen bontani és újat építeni helyette. A munkálat összértéke 14,8 millió lej, ebből 9,93 milliót a fejlesztési minisztérium áll, a fennmaradó részt, 4,8 millió lejt a megyei önkormányzat biztosítja. A kivitelező cég kiválasztása már megtörtént, következik a munkakezdési parancs kiadása is. 

Hirdetés
Hirdetés

A tanácselnök elmondta, hogy Cseke Attila fejlesztési miniszter aláírta a kőröspataki út finanszírozási szerződését is, amely a községet átszelő, a Vadas-tető felé haladó megyei út 2,4 km-es útszakaszának teljes körű modernizálását célozza, ugyancsak az Anghel Saligny program keretében.  

Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája 

Címlapfotó: Most a Besenyői-tó mellett is aszfaltozott út vezet el

Fotók: Kocsis B. János

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások