Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örömteli várakozás

Örömteli várakozás Kovászna megye

Péntek este Kálnokon a kis és nagy IKE-csoport aprósüteményt és mézeskalácsot sütött a gyülekezeti teremben. Ez csak egyik momentuma annak, ahogy a falu református közössége készül karácsony ünnepére.

Tóth Anna lelkipásztor azt mondja: szeret együtt lenni az ifjúság.
– Nagyon jó hangulat volt, mindenki kevert, gyúrt, habot vert, szerették az együttlétet, és az is el hangzott, hogy igény lenne a folytatásra – mondta el megkeresésünkre a református lelkész.

Hirdetés
Hirdetés

Különlegesek voltak az adventi igehirdetések is: 13-án a helyi IKE-sek szolgáltak, ők olvastak fel imákat, történeteket, meséltek arról, hogy nekik mit jelent az advent, december 20-án Kolumbán Sándor világtalan bardoci gitáros adott adventi koncertet.

Javában folynak a betlehemes próbák is. Ezzel az amúgy hagyományos eseménnyel próbálják pótolni azt a megszorítást, hogy karácsony estéjén sem lehet istentiszteletet tartani a templomban. A héten minden nap ott lesznek a gyerekek, felekezettől függetlenül, legalább harmincan, hogy az angyalok, Mária és József, a pásztorok, a mesélők, a királyok „bőrébe bújjanak”, és felelevenítsék a több mint két évezredes történet részleteit. A műsort szenteste, 24-én 19 órától mutatják be a szabad ég alatt, a harangláb melletti téren.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük