Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őrkőn fogtak be ebeket

Őrkőn fogtak be ebeket Kovászna megye

A szokásosnál hamarabb torpant meg idén a külföldre irányuló örökbeadás a szépmezői kutyamenhelyen, jó hír viszont, hogy a háromszéki örökbeadások száma nem csökkent – tudtuk meg a menhely vezetőségétől.

Hirdetés
Hirdetés

A szépmezői kutyamenhelyen havi rendszerességgel készítenek elő örökbeadásra befogott kóbor ebeket, amelyeket külföldi új gazdik igényelnek.

Míg az elmúlt hónapokban akár havi 7 kutyus is gazdára lelt határon kívül, addig júliusban egyetlenegy ebet sem vettek örökbe külföldiek.

„Általában augusztus, szeptemberben le szokott állni – vélhetőleg a nyári szabadságok miatt – az örökbefogadás külföldre, idén ez a jelenség hamarabb beállt. Sepsiszentgyörgyről és a környékről továbbra is igénylik a kutyákat: júliusban 17 utcáról befogott eb lelt gazdára a környéken, az országban” – részletezte a szépmezői kutyamenhely vezetősége.

Amúgy az esztendő folyamán, amikor van külföldi igény, akkor ezek száma az örökbeadások körülbelül 40%-át teszik ki.

Kiderült az is, hogy legutóbb szerdán, egy riasztás nyomán az Őrkő negyedben befogtak újabb 3 ebet a menhely munkatársai: az őrkői lakókkal a szakemberek szerint jó az együttműködés, a negyedben lakók szívesen segítenek a kutyabefogásoknál, ha szükség van rá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. augusztus 1., 21:33
  ÉRTÉKELÉS: 8

  És a meggyilkolt kutyák ügyében mi a helyzet? Amelyekről a Hírmondó írt cikket … emlékeznek még? A hütőbe zárt kiskutyákról … elsimult az ügy?

  • User
   Dátum: 2019. augusztus 2., 8:31
   ÉRTÉKELÉS: -5

   A lapunkban megírtakon kívül sajnos nem sikerült újabb, bizonyítékerejű vallomásokat rögzíteni. Voltak ugyan jelzések, egy a honlapra bíró olvasónk videó anyagot is ígért az ügyben, de ez a filmezés végül sohasem került hozzánk: az elektronikus levelezés hamar egyoldalúvá vált, amikor a videót kértük…
   Az illetékes hatóságok a cikk következtében vizsgálódtak ugyan a helyszínen, de így utólag nem találtak rendellenességet (csupán a papírra vetett számokat tudták ellenőrizni: hány kutya jött be, ment ki a menhelyről stb.).
   Az ilyen esetben nagyon fontos az azonnali feljelentés!
   Tisztelettel T.T.