Felhívás!

Orgonaszentelés lesz Lemhényben

Orgonaszentelés lesz Lemhényben Kovászna megye

Jelentős előrelépés történt Lemhény község plébániatemplománál: a település katolikus temploma egy orgonát tudott vásárolni, aminek megszentelésére március 14-én kerül sor, Kovács Gergely érsek jelenlétében.

„Mi ugyan klasszikus orgonán tanultunk, de harminc éve nem tettem a lábamat klasszikus orgona pedáljaira, nejlonhangszeren, szintetizátoron zenéltem” – mondta el szemlátomást meghatódva a lemhényi plébánia kántora, Simó Imre, aki kedvünkért meg is szólaltatta a Németországból érkezett, szerfölött „jutányos” áron megvásárolt hangszert.

A hangszervásárlás történetéről a múlt év augusztus elsejétől a településen szolgálatot teljesítő Hölgyes Pál plébános számolt be, aki véletlen folytán került kapcsolatba Papp Zoltán orgonakészítővel és restaurátorral, miután a plébánia jelentős pályázatot nyert a Szent Mihály-hegyi műemlék templomban lévő Angster orgona felújítására.

„A mesterre rákérdeztem, hogy nem tud-e véletlenül egy olcsóbb, a mi zsebünkhöz mért hangszerről, ő meg jött egy ajánlattal, amire le is csaptunk. Mellénk álltak a hívek, felkarolták az ügyet, én meg nagyon örvendek, hogy a hangszerek királyával gazdagodott kicsiny templomunk” – magyarázta a plébános, hozzátéve, hogy Erdély érseke, Mons. Dr. Kovács Gergely is részt vesz a vasárnapi orgonaszentelésen. Hölgyes Pállal hosszabb interjút készítettünk terveiről és elképzeléseiről, ezt a napokban közöljük. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.