A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Önzetlenül segédkeztek

A résztvevők vallomásai szerint maradandó, felemelő élményt nyújtott az idősek, rászorulók megsegítése. Június 5-től 8-ig a Gondviselés Unitárius Segélyszervezet háromszéki fiókjának önkéntesei a Regionális SegédKezek Kalákatáborban dolgoztak embertársaik javára.

A nagyajtai unitárius templom udvarán rendezkedtek be a Nyárád és Homoród mentéről érkezett, illetve háromszéki, tizen- és huszonéves korosztályt képviselő táborozó fiatalok, szám szerint 52-en, akik a négy nap alatt Erdőfüle, Bardocz, Középajta, Nagyajta, Ürmös, Bölön, Bácstelek idős embereinek, illetve több árvízkárosultnak segítettek a portájukat rendbe rakni, udvart takarítani, meszelni, fát vágni, sáncot ásni, amit éppen kellett. Közösségi épületeket is gondjukba vettek, a középajtai orvosi rendelőt újították fel, és kitakarították a gyülekezeti termet, illetve Nagyajtán az unitárius templomot, lefestették az emlékkopjafákat, a Kriza János-emlékházat is kicsinosították. Összesen 18 családi háznál segédkeztek – végezte el a számvetést Pájer György, a segélyszervezet munkatársa, a tábor egyik szervezője. A 8–12 tagú csapatok félnapig is dolgoztak, míg végére értek a dolognak.
Egy 82 éves, vak néni helyzete rendítette meg leginkább őket, aki egyedül él Erdőfülén, ott az egész házat ki kellett meszelni, de az árvízkárosult családok veszteségei is mély benyomást tettek rájuk. Mások nehézségei láttán a fiatalok átértékelték saját helyzetüket, gondjaikat is.
– Jó érzés az, hogy úgy segítünk másokon, hogy nem várunk cserébe semmit. Igazából jóval többet kapunk, mint azt mások gondolnák. Ez volt a legjobb táborom – számolt be Zakariás Jácinta, az egyik résztvevő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.