Felhívás!

Online tanításra készen

Online tanításra készen Kovászna megye

Sepsibükszádon időben felkészültek az online tanításra, a helyi tanintézményekben van internet hozzáférés, interaktív táblák, a pedagógusok laptopokat kaptak, és jelenleg 20 diák várakozik táblagépre. A technikai felszerelést élesben is kipróbálhatták, miután sárga besorolást kapott a település.

Bács Márton Csaba, Sepsibükszád polgármestere elmondta, korábban egy koronavírussal fertőzött falustársuk, illetve egy fertőzésgyanús, de végül mégsem igazolódott eset miatt kerültek sárga besorolásba.

– Két hétig működtek a tanintézmények a sárga besoroláskor alkalmazandó szabályok szerint. Szerencsére az egyik fertőzés nem igazolódott, illetve más megbetegedést sem jegyeztek, így nem kerültünk pirosba. Már tavaly felszereltünk minden osztályt okos-, interaktív táblával, laptoppal, minden lehetőség megvan az online tanításra is. Húsz gyermeknek nem volt okostelefonja, így a tanfelügyelőség közreműködésével az iskola táblagépeket igényelt, ezekre várunk éppen – részletezte az elöljáró.

Az évek során csökkent a helyi tanintézményekbe járó gyerekek száma. Bács kifejtette, hogy ez nem az elvándorlásnak tudható be, hanem a születések száma csökkent. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.