Felhívás!

Önkéntesek a nyílt napokon

Önkéntesek a nyílt napokon Kovászna megye

Tegnap Háromszéken is megünnepelték a romániai tűzoltók napját: a sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi és bodzafordulói székhelyeken tartottak Nyílt kapuk akciót. Az eseményeket színesebbé tette az önkéntesek jelenléte, akiknek száma két év alatt megsokszorozódott megyénkben.

A tűzoltók évente 4-5 alkalommal, különféle ünnephez kötve szerveznek Nyílt kapuk akciót. Ezek a rendezvények nagy népszerűségnek örvendenek: tegnap is, a déli nyitást követő órában a megyeszékhelyen már több mint 200 diák, tanár tekintette meg a kiállított felszereléseket.
Tolvaj Marius, a Kovászna megyei tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy míg tavaly csupán 4, jelenleg már összesen 17 önkéntes tevékenykedik a megyei katasztrófavédelmi felügyelőségen, ezek közül pedig kettő rohammentőkön is dolgozik, a szó szoros értelmében életeket ment.

– Az elsősegélynyújtás elsajátítása, az életmentés miatt lettem önkéntes. November óta vagyok itt, és rohammentőn is ténykedem. Úgy gondolom, ez egy fontos lépcsőfok a karrieremben – fejtette ki érdeklődésünkre a 19 éves Zsindely Adelina, aki az egyetemi tanulmányai mellett önkénteskedik. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.