Felhívás!

Olvasói levelek

Lebuszozott a csőcselék!
A Sic Feszt egy életérzés! – lehetett hallani. Sajnos nem ezt tapasztaltuk mi, a Kálvin térhez vezető utcák lakói, akik hétvégén (szombaton és a munkanap előtti vasárnap is) hajnalban fél négy körül arra ébredtünk, hogy a fesztiválról lebuszoztatott részeg fiatalok (tisztelet a kivételeknek), mint egy horda végigvonulnak a házaink előtt, szemeteskukákat rugdosnak, trágárul hangoskodnak, ordibálnak, az út közepén vizelnek, hánynak mindenhová. A tehetetlenségünk még szégyenérzettel is keveredett, amikor a jövő nemzedéke énekelni kezdte a hazafias dalainkat, csak azért, hogy felébreszthesse az ott lakó békés családokat, és tudassa velük, ők a „szabadegyetemről” érkeznek.
Feltesszük a kérdést, hogy ilyenkor kit kellene felelősségre vonni? Azokat, akik a fesztivál ideje alatt részeg fiatalokat (kiskorúakat?) szeszes itallal kiszolgálnak, vagy egyáltalán megtűrnek egy „szabadegyetemnek” kikiáltott eseményen, majd hajnalban, mintha mi sem történt volna, ezeket holtrészegen a Kálvin térre szabadítják? Netán azokat az egyenruhásokat, akik ilyenkor, amikor egy busznyi részeg csőcseléket szélnek eresztenek a városban, mélyen alszanak? Mi is voltunk fiatalok, megértünk egyet s mást, de akkoriban mégis másképpen mérték az emberi jóérzést, mint manapság!
(Név és cím a szerkeztőségben.)

Nekik nem jár?
Tisztelt párttól függetlenül megválasztott elöljáróink: közben gondolnak-e a már nyugdíjas szavazóikra? Ezt azért kérdezem, mert nagyon is tisztában vannak azzal, hogy milyen fizetésük volt, milyen nyugdíjuk van jelenleg (40–50 ledolgozott munkaévvel) – és nem a „speciális”nyugdíjakra gondolok. Most legalább nem érdemelnének egy minimálnyugdíj értékének megfelelő, úgynevezett „vakációs jegyet”, amiből kimaradtak? Vagy ők nem járulnának hozzá ezáltal a turizmus fejlesztéséhez? Azaz csak akkor jók, amikor szavazni kell?
Szőke Kovács Botond

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 14., 7:32
    ÉRTÉKELÉS: -2

    A tegnapi hozzaszólásom valamiért nem jelent meg. Én is azt nehézményeztem, hogy a kiskorúak minden nehézség nélkül alkoholhoz jutottak és éltek is a lehetőséggel. A másik megjegyzésem meg az, hogy a busz eléggé fenn volt, a sötétben nem volt éppen élvezetes sétálni, a medvékre való tekintettel.