Felhívás!

Október 23-a a határidő

Október 23-a a határidő Kovászna megye

A koronavírus-járvány okozta károk enyhítését szolgálja az a támogatás, amelyet a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségen (APIA) keresztül igényelhet az állattenyésztő és növénytermesztő gazdák bizonyos kategóriája. A kéréseket október 23-áig lehet benyújtani a helyi APIA képviseleteknél.

A burgonya-, zöldség- és gyümölcstermesztők a megművelt terület függvényében 70 eurótól 5000 euróig terjedő összeget igényelhetnek, a fóliasátras, vagy üvegházi növények esetében az összeg 700 eurótól indul és 4000 euróig tart.

A szarvasmarha-tenyésztők közül azok igényelhetik a támogatást, akik a július 1-jei referenciadátumon legalább öt, de nem több mint kilencven anyaállattal rendelkeztek, a juhtenyésztő gazdák közül pedig azok, akik a referenciadátumon legalább ötven állatot tartottak.

– Számunkra, székelyföldiek számára nagyon fontos, hogy a burgonyatermelők is jelentős támogatásban részesülhetnek, illetve az is kedvező, hogy ezek a támogatások halmozhatók, tehát ha valaki szarvasmarhát is, és/vagy juhot és/vagy kecskét is tenyészt, valamint burgonyát is termeszt, 7000 eurós keretösszegig minden kategóriában folyamodhat segítségért – nyilatkozta Tánczos Barna, az RMDSZ szakpolitikusa.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.