Felhívás!

Nyolc gyerek és két nevelő fertőződött meg két családi típusú háznál

Nyolc gyerek és két nevelő fertőződött meg két családi típusú háznál Kovászna megye

Nyolc gyerek és két nevelő fertőződött meg koronavírussal két, a Kovászna megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósághoz tartozó családi típusú házból.

Vass Mária igazgató szerdán elmondta, a nyolc gyermek és az egyik nevelő egy sepsiszentgyörgyi házhoz tartozik, a másik nevelő pedig egy illyefalvi házban dolgozik.

A pozitív teszteredmények az időszakos tesztelés nyomán születtek.

“Kéthetente teszteljük a gyerekeket és a nevelőket. Hétfőn igazolták a tíz esetet, azóta nem jelentek meg újabbak. Egyik fertőzöttnek sincsenek tünetei (…) Mi minden szükséges óvintézkedést meghoztunk, nem tudjuk hol fertőződtek meg. Manapság már nincs honnan tudni, mindenki vakációzni jár, nem lehet ellenőrizni, nem tudhatod honnan kapod el a vírust (…). Mivel nem volt semmilyen tünetük, ha nem teszteltük volna őket nem is tudnánk róla” – nyilatkozta az Agerpresnek Vass Mária.

Kovászna megyében a járvány kezdete óta 488 koronavírusos esetet igazoltak, ezek közül 19-et az elmúlt 24 órában.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 5., 23:56
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Hát honnan fertőződtek meg?pozitívnak kellett ki hozni azt a k___tesztet… Lassan minden intézményben lesz egy pár pozitív tesztes, mindenhol lassan lassan fel bolygatnak mindent, szó szerint bele köpnek a levesünkbe. Már mikor lesz vége?