Hirdetés
Hirdetés

Nyílt nap a menhelyen

Nyílt nap a menhelyen Kovászna megye

Szombaton a szépmezői kutyamenhely vezetősége a sepsiszentgyörgyi, gazdátlan ebek védelmét felvállaló Amy Egyesülettel közösen nyílt napot szervez.

A kapukat 12 órakor nyitják meg, és 16 óráig várják a kutyabarátokat, hogy megnézzék, megsétáltassák, szeretetükkel elárasszák az otthon lakóit, és ha úgy döntenek, ott helyben örökbe is fogadhatják a kis kedvenceket. Az örökbefogadás ingyenes, az állatok chippel vannak ellátva, illetve az oltásaik is napirenden vannak.

Hirdetés
Hirdetés

Máthé László, a kutyamenhelyet működtető Tega Rt. igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hamarosan újra tüzelni kezdenek a szukák, és az utcákon újra megnő a kóbor ebek száma, ilyen körülmények között kritikus fontosságú az örökbefogadás.

– Jelen pillanatban is 159 kutya van a menhelyen, ezek várnak örökbefogadásra. Az utolsó három hónapban 50 kutyát adtunk örökbe. Más, amikor fényképről nézik a kutyust a leendő gazdik, hiszen az oldalunkon fotókkal ellátva kínáljuk örökbefogadásra az ebeket, és más, amikor megsimogatják, sétáltatják, így talán máris kötődés alakul ki az ember és négylábú barátja között – összegezett Máthé.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük