Felhívás!

Nyáron jön a változás

Nyáron jön a változás Kovászna megye

Korábban közzétett értesülésünk, miszerint Baróton kétszeresére növekedhet a vízszolgáltatás ára, kiegészítésre szorul. A drágulás viszont nem marad el.

Mint utólag megtudtuk, Baróton egyelőre nem lesz áremelés, mivel a vizet most még nem a sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. szolgáltatja, mely vállalat az Aquacov megbízott regionális szolgáltatója. A baróti Váncza Tibor, az Aquacov elnöke jelezte, Barót ugyan kérte, hogy átadhassa a szolgáltatást a sepsiszentgyögyi cégnek (az egyesületnek már 2014-től tagja), arra azonban csak valamikor a nyár elején kerülhet sor azzal a feltétellel, hogy addig a város befejezi az ülepítőállomás korszerűsítését.

Elmondta azt is, hogy az Aquacovnál az árak egységesek az egész megyében, és bár országos szinten a legalacsonyabbak között vannak, a 6,75 lej a víz- és szennyvíz köbméteréért (ennyi lenne a tervezett egységes ár) a jelenlegi baróti víz­árhoz viszonyítva így is magasnak tűnhet. A barótiak tehát valamivel később számíthatnak majd áremelésre, amikor a helyi, jelenleg a polgármesteri hivatal mellett működő vízszolgáltatót átveszi a sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások