Nyakig az adósságban

Nyakig az adósságban Kovászna megye

Kozsokár Attilát, a sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. igazgatóhelyettesét arról kérdeztük, milyen összegű tartozásokat halmoztak fel egyes fogyasztók, illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy mostanában voltak-e extrém, peres, lakáselkobzásos esetek.
A sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. május végén (a legutolsó kimutatás szerint) 5,5 millió lejes kinnlevőséget jegyzett. A magánszemélyek 4,4 millió lejjel, a cégek több mint 800 ezerrel, az intézmények 200 ezer lejes adósságokkal szerepeltek. 1,2 millió lejre rúgnak azok az adósságok, amelyeket már több mint egy éve nem fizettek ki.
Sepsiszentgyörgyön amúgy 3,3 millió lejes, Kézdivásárhelyen 970 ezer lejes, Kovásznán pedig 860 ezer lejes, illetve Bodzafordulón 196 ezer lejes tartozást halmoztak fel a fogyasztók. A falvakban 163 ezer lejt kéne „behajtania” a Közüzemeknek.
Kozsokár Attila elmondta, legutóbb körülbelül 2 éve bocsátottak árverésre egy lakást, mert a tulajdonosának közel 20 ezer lejt kellett volna törlesztenie, miközben egy háztartás évi vízszámlája 4–500 lejre rúghat; azóta ilyen extrém intézkedéseket nem foganatosítottak. Jelenleg 1454 per van folyamatban (a megnyert perek végrehajtóhoz kerülnek, ezek is az aktív peres ügyek közé vannak sorolva statisztikailag): 83 lakótársulás, a többi pedig magánszemélyek ellen zajlik. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. július 4., 8:03
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Mutass meg egy olyan kozszolgaltatasi ceget rajtatok kivul mely lakaselkobzasokkal kenyszeriti a lakossagot az adossaga torlesztesere.A tobbieknel ha nem fizetsz lecsatolnak a rendszerrol,de ilyenekkel,hogy lakaselkobzas egyedul csak a vizesek foglalkoznak.Mondd te lakasmaffiozo,kik hatalmaztak fol a ti cegeteket erre?! Mert mas egyetlen kozszolgaltatasi cegnek sincsen joga ilyesmire rajtatokon kivul.

 • User
  Dátum: 2018. július 4., 17:54
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Raadasul a perkoltseget mi, becsuletesen fizeto lakok, fizetjuk! Tessek megnezni a havi szamlakat , amelyeken a “jurist” is szerepel egy , nem nagy, de havonta levonando osszeggel.Tudjak, sok kicsi , sokra megy.Ezt az oszzeget a budos eletbe nem latjuk viszont, ha van , ha nincs per!