A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Nyakig az adósságban

Nyakig az adósságban Kovászna megye

Kozsokár Attilát, a sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. igazgatóhelyettesét arról kérdeztük, milyen összegű tartozásokat halmoztak fel egyes fogyasztók, illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy mostanában voltak-e extrém, peres, lakáselkobzásos esetek.
A sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. május végén (a legutolsó kimutatás szerint) 5,5 millió lejes kinnlevőséget jegyzett. A magánszemélyek 4,4 millió lejjel, a cégek több mint 800 ezerrel, az intézmények 200 ezer lejes adósságokkal szerepeltek. 1,2 millió lejre rúgnak azok az adósságok, amelyeket már több mint egy éve nem fizettek ki.
Sepsiszentgyörgyön amúgy 3,3 millió lejes, Kézdivásárhelyen 970 ezer lejes, Kovásznán pedig 860 ezer lejes, illetve Bodzafordulón 196 ezer lejes tartozást halmoztak fel a fogyasztók. A falvakban 163 ezer lejt kéne „behajtania” a Közüzemeknek.
Kozsokár Attila elmondta, legutóbb körülbelül 2 éve bocsátottak árverésre egy lakást, mert a tulajdonosának közel 20 ezer lejt kellett volna törlesztenie, miközben egy háztartás évi vízszámlája 4–500 lejre rúghat; azóta ilyen extrém intézkedéseket nem foganatosítottak. Jelenleg 1454 per van folyamatban (a megnyert perek végrehajtóhoz kerülnek, ezek is az aktív peres ügyek közé vannak sorolva statisztikailag): 83 lakótársulás, a többi pedig magánszemélyek ellen zajlik. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. július 4., 8:03
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Mutass meg egy olyan kozszolgaltatasi ceget rajtatok kivul mely lakaselkobzasokkal kenyszeriti a lakossagot az adossaga torlesztesere.A tobbieknel ha nem fizetsz lecsatolnak a rendszerrol,de ilyenekkel,hogy lakaselkobzas egyedul csak a vizesek foglalkoznak.Mondd te lakasmaffiozo,kik hatalmaztak fol a ti cegeteket erre?! Mert mas egyetlen kozszolgaltatasi cegnek sincsen joga ilyesmire rajtatokon kivul.

 • User
  Dátum: 2018. július 4., 17:54
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Raadasul a perkoltseget mi, becsuletesen fizeto lakok, fizetjuk! Tessek megnezni a havi szamlakat , amelyeken a “jurist” is szerepel egy , nem nagy, de havonta levonando osszeggel.Tudjak, sok kicsi , sokra megy.Ezt az oszzeget a budos eletbe nem latjuk viszont, ha van , ha nincs per!

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.