Felhívás!

Nincs kockázata a véradásnak

Nincs kockázata a véradásnak Kovászna megye

Fertőtlenítő kapun való belépés után maszkot kaptunk, lázat mértek nekünk, majd cipőinkre egyszer használatos nejlont húztunk szerdán délelőtt, s csak ezután léphettünk be a sepsiszentgyörgyi vérközpontba, hogy részt vehessünk Rosin Andrei igazgató és Tamás Sándor megyetanácselnök közös sajtótájékoztatóján annak apropóján, hogy újabb adag védőfelszerelést kapott a megyei önkormányzattól az intézmény.

35 műanyag arcvédőt, 1500 egyszer használatos sebészeti maszkot, 2250 pár kesztyűt, 100 védőköpenyt és 50 liter fertőtlenítőt adományoztak az intézménynek, közölte Tamás Sándor. A nehézséget elsősorban az jelentette, hogy megtalálják a jogi keretet, ez végül a megyei tanács felhatalmazásával megkötött, a két intézmény közötti társulási szerződés alapján volt lehetséges.

Rosin doktor kiemelte, nem mindegyik megyében fordul elő, hogy a megyei önkormányzat segítségére siessen a megszorult vérközpontoknak. A megyeszékhelyen is egy adott pillanatban arra került sor, hogy a megfelelő védőfelszerelés hiányában a véradási hajlandóságot kissé visszafogják.

Semmilyen kockázata nincs a műveletnek, nyomatékosított az igazgató, a megszokottnál alaposabb járványtani felmérés után, sebészeti műtőhöz hasonló higiéniai körülmények között kerül sor a véradásra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.