Felhívás!

Nincs, aki dolgozzon

Nincs, aki dolgozzon Kovászna megye

Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján három tanintézmény felújításáról számolt be, ugyanakkor egy rossz hírt is megosztott: idén vélhetően nem kezdődik meg a főtér körüli udvarterek felújítása. Pénz van, de nem akadt kivitelező – tudtuk meg az elöljárótól.
A céhes város polgármestere szerint körülbelül fél éve, hogy a Fejlesztési Minisztériumnál aláírták a víz- és csatornahálózat bővítését előlátó szerződést. „A munkálatokat felosztottuk három részre abból a meggondolásból, hogy így könnyebben kapunk kivitelezőket, és hamarabb is be tudjuk fejezni. A főtér bal és jobboldalát külön kezeltük volna, és emellett még érintve lenne az Ady Endre utcának a Kert utcától kezdődő része az Orbán Balázs, Fehérmartok és Kanta utcákkal egyetemben. Sajnos, egy projektre kerül vállalkozó, most nézik át a dokumentációt” – vázolta a kilátásokat a polgármester, aki szerint az udvarterekre nem kerül kivitelező, így amint a szerződést aláírják, akkor a felsorolt utcákban még idén megkezdődhet a munkálat. Ami a város hírnevét adó utcákat illeti, nincs, amit tegyenek, minthogy ismét meghirdessék a közbeszerzést.
Bokor szerencsére jó hírekkel is tudott szolgálni. Mint arról beszámoltunk, a Vasút utcában tovább zajlanak a munkálatok, ezen kívük folytatni akarják a munkálatokat a Vágóhíd utcában. Ezen a városrészen gázvezetékcsere esedékes, ugyanakkor a csatornahálózatot is fel kell újítani. Remélhetően pár nap leforgása alatt új aszfaltszőnyeg kerül a Csernátoni útnak a sportpályától a város végén levő körforgalomig tartó részére, a szakaszon felújítják a járdákat is. Szintén ebben a zónában a tömbházak mögötti, nagyon rossz állapotban levő területet is felújítják. Ez utat és korszerűsített parkolókat jelent a Csernátoni úton levő tömbházak mögötti részen.
Szintén apróbb felújításokat eszközölnének az Ojtoz utcában (a keskeny út mellett, amely a sportcsarnok felé vezet – szerk.), és ha az időbe belefér, akkor a Nicolae Bălcescu utcát is teljesen korszerűsítenék az ún. Vastag-sortól egészen a műjégpályáig. Aszfaltréteg kerül ugyanakkor a Tamási Áron utcára (a Stadion és a Haladás utca közötti szakaszon) és a Kert utcába is.
Finanszírozási lehetőségünk van, reméljük, hogy minél több munkálatot tudunk elvégezni a felsoroltakból. Sajnos, azt látjuk, hogy a szakcégeknél egyre kevesebb a munkaerő, ez közrejátszódhat abban, hogy az udvarterek felújítására – amire komoly pénzösszeg van – nem került vállalkozó, vélekedett Bokor Tibor. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. augusztus 28., 17:37
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Azert nincs aki dolgozzon mert a bolsevistakbol lett kulakok nemcsak,hogy nem fizetik meg munkasaikat es napszamosaikat,hanem meg le is nezik oket.Magyaran reggeltol esteig dolgoztatjak csufot uzve munkasaik szegenysegebol es rossz anyagi helyzetebol, sz@ros napi 50-70 lejes napszamert.Azt egyik munkaado sem nezi,hogy a masik esik le a labarol az ehsegtol,mert abbol a randa napszambol meg becsuletes etelre sem futja.Na ezert nem kaptok munkasokat,mert az mind kotozni valo bolond aki ilyen fizetesekert nektek 10 orakat dolgozik.Es a masik kommentelot azt kijavitanam.Nem allami intezmenybe,hanem allami szektorban szeretne mindenki dolgozni.Es jogosan,mert az allami szektorban,habar ott sem futnak el a fizetesek de legalabb egeszsegugyileg biztositva vagy es van szakszervezet mely ha nem is a teljes jogaidert de legalabb neha- neha kiharcolja a munkasainak a fizetes emelest.A maganszektorban es legfokeppen a mezogazdasagban ha tovabbra is igy fizetik munkasaikat,oda fognak jutni,hogy lassacskan az utolso csoves sem megy el nekuk dolgozni.Jol mondta a cigany,mikor hivtak pityokaszedni:”Akik elszortak,azok szeggyek is ossze!”

  • User
   Dátum: 2018. augusztus 29., 9:21
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Bocsi ,a napszam 100 rongy,es igen reggeltol estig dolgoznak!reggel kave,10 orakor tizorai szunet,12-tol 13-ig ebed szunet(itt:fagyi,szuk!,sor,esetleg nincs jeges viz?,kerdezi….)es ha habos a sor az is baj!!!!es fel orankent szivar szunet?persze 18 ora elott 10 percel mar nem dolgozik,……
   kerdem en te dolgoztattal emberekkel?ha igen tudod mit jelent,es ha nem akkor gondolkodj el es akkor irj arrol a sz@ros 50-70 lejes napszamos munkasrol akinek te fizetsz..

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 29., 10:14
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ja persze.Te kis fullento!Nalad 100 lej a napszam,otcsillagos ebeddel,felorankent szivarszunettel,reggeli kaveval,tizorai szunettel,1 oras ebedszunettel,”szuk” ez udito akar lenni,sorrel es 18 elott 10 perccel vege a munkanak.Mivel, hogy ezeket te irtad,be is kell tartsd! A cimedet is add meg,hogy hol lehet nalad jelentkezni erre a szuper napszamra?! Hidd el ha megadod holnaptol nalad lessz a legtobb jelentkezo.De aztan a leirt munkaprogramot is tartsd am be es ne reklamalj,hiszen te tetted ezt az ajanlatot!

  • User
   Dátum: 2018. augusztus 29., 11:09
   ÉRTÉKELÉS: 0

   rosszul ertelmezted,ez nem ajanlat!
   a leirt munkaprogramot ezt igy ok szeretnek megszabni,neked meg felelne,mert nekem nem!!!
   S ha meg fizetem dolgozzon is,ezzel nem nezem le!!!!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 29., 10:05
  ÉRTÉKELÉS: 0

  PS.Es mig elfelejtenem.Emlited,hogy egyesek a sort hidegen a vizet jeggel kerik.Az ebed elott folszolgalt 100 mg. Jack Daniels whiskyt azt mi is harom jegkockaval kerjuk,mer az amerikai Astor cigarettaval igy megy a legjobban!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 29., 12:12
  ÉRTÉKELÉS: 0

  “Ha megfizeted dolgozzon is?!” Mondd,te mennyi krumplit tudnal folszedni 100 lejert?! De en azt is ketlem,hogy a 100 lejt megadja valaki a munkasainak,fokeppen Kezdi kornyeken.Es ha megadja ez akkor sem sok penz.Te szednede masnak a pityokajat ugyanennyiert reggeltol estig,megallas nelkul a tuzo napon,esoben ,szelben es ehesen meg nyakig koszoson?!Mert a pityokaszedes az egy koszos munka akarhogyan szepitgeted itt a dolgokat.Es az Astor cigarettat azert adtam peldanak mert ha te szaz lejt adsz abbol szukon egy csomag cigire futja.Ugyanis ez a cigaretta,csomagja 25 dollartol 55 dollarig terjedo arakon kaphato a cigarettashoppokban.Tudod mindeki nem szereti az altalatok a munkasainak osztogatott ukran kontrabandas szemetet. Azert ird meg,hogy hova menjenek a napszamosaid,ha mar azzal bolcskodoztel,hogy nalad jeges sor ,ebed,30 percenkent szivarszunet es fokeppen ami a legnagyobb hazugsag kommentedben,hogy 100 lejes napszam varja oket.Egy ilyen” jo ajanlatra” biztosan lesznek jelentkezok!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 29., 16:20
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Meg mondok en nektek valamit ti “becsuletes munkaadok”.Nemetorszagba a munkaido 8 ora.Ennel tobbet senki nem engedi dolgozni a munkasait,mert a nemeteknel ha elkapjak a munkaadot,hogy tuloraztat lakatot tehet a gyarkapujara. Penteken 4 oras rovid munkanap es szombat vasarnap kotelezo szabadnap.A fizetes 1500 euro.Es ez a legkissebb fizetes.Ott nem bolsevista hajcsarok csinaljak a torvenyeket mint itt nalunk.En azt javasolom a roman allampolgaroknak,hogy egyszerre 6 millioan keljenek utra mint a tegnap Venezuelaban,hadd lam ha ezek a hajcsarok munkasok nelkul maradnak akkor kibol fognak gunyt uzni.Es azt is javaslom a kulfoldon dolgozoknak,hogy egyikuk se kuldjon penzt ide haza se ne jojjon itthon elkolteni a kulfoldon keresett penzet.Hadd lassuk akkor hova jut majd ez a bolsevik rablok altal szetlopkodott es iranyitott orszag.Hadd lassuk mibol fog akkor Romania PIB-je novekedni es mibol fognak nyugdijakat folyositani a nyugdijasoknak.Mert ez is el fog jonni hamarosan.Akkor majd egymast ehetitek sz@rhazi nepnyuzo kutyak!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 29., 17:42
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Nincs, aki dolgozzon és nem is lesz mert nincsenek megfizetve . Meg lehet nézni az állás hirdetéseket évek óta ugyanazok ,biztos a jó fizetés miatt nem kapnak embert .

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 30., 1:05
  ÉRTÉKELÉS: 16

  A baj nem a munkaadó vállalkozónál kezdődik, hanem az államnál. Vidékünkön az átlagbér a 400 eurót nem nagyon haladja meg. Tíz évvel ezelőtt pedig fele ha volt ennek. Nyugat-európában ekkora összegből nem adózik a polgár, hanem ennyi mellé segélyt kap, jó nagyot. Nálunk ha egy vállalkozó ennyit ad a dolgozónak, még egy ennyit elvesz tőle az állam, és el a dolgozótól is szép százalékot. Havonta egy négytagú család, ahol a két szülő együtt hazavisz mondjuk 2500 lejt, egészségbiztosítás gyanánt elvesznek tőle 600 és 800 lej közötti összeget, de talán többet is, most nincs türelmem pontosan kiszámolni. És talán sohasem veszik igénybe, vagy csak minimálisan az “egészségügyi szolgáltatásokat”. Ott a baj, hogy ilyesmire nem szabadna kötelezni az embert. Vagy ha mégis, akkor választhassa ki, hogy milyen egészségügyi biztosítónak fizet. Mint nyugaton. És ez csak az egyik eleme a rabló államnak. A vállalkozó is meg van nyomorítva temérdek adóval. Mit kap cserébe az államtól? Semmit, csak félelmet, hogy mikor jönnek ellenőrizni. Nem a munkaadóval van itt baj, hanem az ingyenélő állami apparátussal, aki tökélyre fejlesztette a bürokráciát. Ahogy egy előttem szóló megjegyezte: “aki tud állami intézménybe akar kerülni.” Hát ezért akar, nyilván.

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 30., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: -8

  Na es kik tamogatjak ezt a rablo allamot negyevente a szavazatukkal?! Az itt elo munkaadok akik munkasaikat is arra biztatjak,hogy ilyenekre szavazzanak. Ugy hogy ne sirankozzal itt ,hogy mennyi adot behajt ez a rablo allam toletek es a munkasaidtol,mert ti is reszei vagytok a rablo allamnak.Valahol,amirol nem beszelsz sem te a kommentedben, sem mas munkaado,nagyon megeri nektek,hogy Romaniaban a dolgok igy mukodjenek! Ellenkezo esetben nem szavaznatok minden negyevben be a parlamentbe az ilyen rabokat akik mar 28 eve hazugsaggal,csalassal es nepbutitassal vezetik ezt az altaluk szetrabolt es kifosztott orszagot!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 30., 9:16
  ÉRTÉKELÉS: 3

  “România a înregistrat un salt de 7,8% în ceea ce priveşte puterea de cumpărare, în 2017, cea mai mare creştere din Europa, reiese dintr-un studiu realizat de GfK, dat joi publicităţii.” Jó lenne egyik napról a másikra ausztriai szintre ugrani, de sajnos nem lehet. Ők is lentről kezdték, türelemmel, szorgalommal.

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 30., 11:53
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Ne gyere te itt a kormanyparti hazug sajto statisztikaival….”Romania a inregistrat….”.Ugyanazok a tolvajok irjak az ilyen statisztikakat akik a parlamentet es a szenatust is vezetik.Es ugyanazok a tolvajok akik nem rostellettek milliokat fizetni az amerikai Rudolph Giulianinak,hogy lobbizzon az erdekukben.Erre van penze Romanianak! De arra nincsen,hogy becsuletesen megfizessek a munkat! Es Ausztria szintre lehet ugrani csak nem az ilyen idiotakkal mint ti.Mert ausztria otthon nem engedi azt meg amit ti megengedtetek az osztrak erdok remenek.Azt,hogy erdoit ilyen barbar modon kivagdaljak.Nem!Ausztrianak valoban tobb esze van mint nektek.O olcson folvasarolja toletek a ronkfat es tizszeresen eladja az ebbol nyert deszkat.Es teszi mindezt Romania karara,mert ugye itt ilyen “okos ” emberek vezetik ezt az orszagot. Na ezert all Ausztria szazszor jobban mint Romania! Es amig ilyen indian,primitiv bennszulottek vezetik Romaniat,akik egy marek uveggyongyert aruljak a sajat orszagukat addeg itt ilyen vezetokkel soha jobb elet nem lessz!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 30., 15:52
  ÉRTÉKELÉS: 2

  “Cifrele celor zece ani ai României în UE arată o serie de progrese notabile”, sublinia Radio France International într-o analiză publicată la 3 ianuarie 2017. Potrivit acesteia, în valoare nominală, Produsul Intern Brut (PIB) al țării a crescut de la 100 mlrd. de euro în 2007 la circa 170 mlrd. de euro, cifră estimată pentru finalul lui 2016. În procente, este vorba de 70 la sută. La fel, dacă în 2007, PIB-ul pe cap de locuitor, calculat în funcție de puterea de cumpărare, reprezenta 41% din media UE, astăzi acesta este de 57% din media europeană, adică mai mare cu 13% la sută. Pentru comparație, potrivit Eurostat, PIB-ul Bulgariei a crescut cu 5% în aceeași perioadă. Iar pentru anii 2016 și 2017 prognoza economică a României indică cea mai mare creștere economică din Europa.Puterea de cumparare era in 2005 34,2% din media UE, iar în 2015 a crescut la 56,6%.”
  Radio France International, Eurostat, kedves uram, akivel mégis nem vagyok tegező viszonyban. De mégis, legyen szíves megindokolni a többes számot, a “ti”-t. Én vezetem az országot? Én adok fizetést valakinek? Van valami közöm a fák kivágásához? Maradjunk a tényeknél, a személyeskedés mit sem ér.

  • User
   Dátum: 2018. augusztus 31., 8:23
   ÉRTÉKELÉS: -2

   “Radio France International, Eurostat” 2017 januar 3-an publikalta, 2016-os adatok… ezen kellene egy kicsit elgondolkodni…. mi is tortent az elmult masfel evben?

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 30., 20:10
  ÉRTÉKELÉS: -2

  A kommentjeidbol latszik,hogy hivatalos szemely vagy,”Radio France International…” Ilyen folmereseket lehet penzert rendelni barmelyik kulfoldi tv musortol vagy radioadotol.Ugyanugy mint ahogyan Rudolph Giulianit is le lehetett fizetni,hogy lobbizzon a PSD-nek.Utolag el is ismerte,hogy penzert tette.Nehogy mar bemeseld nekunk,hogy Romaniaban,ahonnet a legtobb ember menekul az Unios orszagok kozul,de vilagszinten is masodik Sziria utan a migracios listan,olyan jo eletszinvonal van,hogy meg a nyugati orszagokban sincs ilyen.Es Romania PIB-je azert emelkedett igy meg,mert a kulfoldon nehezen dolgozok hazakuldik a valutat es itt koltik el a keresetuket.

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 31., 8:15
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Idézem a polgármester urat: ” a Vasút utcában tovább zajlanak a munkálatok…”. A francot! Nem zajlik ott semmi! Legalább három hete nem csináltak semmit! Feltúrták, aztán az út jobb oldalára lezúdítottak vagy tíz-húsz kamionnyi tört követ, azt úgy-ahogy belehengerelték, aztán otthagyták, mint a kutya a szarát. A bal sávról jó hosszan felfaragták az aszfaltot, ott zajlik az egyirányú “forgalom”. Lépésben, óvatosan, itt-ott felhajtva a “járdára”, hogy kikerüljék a mosdótál nagyságú gödröket.

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 2., 8:09
  ÉRTÉKELÉS: 7

  És te milyen felmérésekre, statisztikai adatokra hivatkozol, amelyeket aztán nem lehet megkérdőjelezni? Eleve marhaságokat írsz, mert a külföldről hazaküldött pénz nem növeli az ún. PIB-et! Ha vállakozást indítanál, s havi 2000 eurót fizetnél a munkásaidnak (ugyan ki gátolhatna meg ebben, most még támogatást is adnak a kezdp vállalkozóknak!), na az növelné a PIB-et. Csak akkor nem lenne időd ide nyeletlenségeket írogatni, síratni ezt a “kirabolt országot”, s közben kivándorlásra bíztatni a magyarokat. Kicsit mintha kilógna a lóláb…

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 2., 13:39
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nincs aki dolgozzon?Tényleg?Akkor miért van annyi ‘ászisztát szocsiál’Tehát volna ,de nincs tudás és főleg akarás!Mert hülyéknek néznek másokat mint azok akik a kocsmában a bárszéken ülve lógatták a pocsolyába a lábukat és közben röhögtek,ahogy a tűzoltók dolgoztak.Kiket vár a polg.mester,hogy dolgozzanak?Vagy bevezetik az önkéntes munkát?Nem kéne annyit mellébeszélni,hanem a valóságot kimondani!