Felhívás!

Nesze neked környezet!

Nesze neked környezet! Kovászna megye

Csütörtökön Barót város önkormányzata patakmeder-takarítást szervezett, partnerségben a Zöld Ifjak Környezetvédelmi Egyesülettel, valamint a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceummal.

A nap során nem kevesebb mint 12 ezer liter szemetet gyűjtöttek össze a fiatalok (60, kétszáz literes szemeteszsákot tudtak megtölteni) a város területén átfolyó Barót-patak medréből, ami önmagában dicséretes, ám összevetve annál szomorúbb tény: azt jelenti, hiába a sok felhívás környezetünk tisztántartására, az egész annyit ér, mint falra hányt borsó. Ugyanis a patakmedret nem első alkalommal tisztítják, a tevékenységet nagyjából minden évben megismétlik, az eredmény sajnos mindig ugyanaz: irdatlan mennyiségű szemetet sikerül a mederből kihalászni.

Mintha Barót patakjának ez nem lenne elég, újabban valakik időről időre szennylével fertőzik a vizet és élővilágát, ha utóbbiról egyáltalán még lehet beszélni. Március 29-én szemtanúk szerint félórán keresztül bűzős, áporodott, mosószer szagú, habos lé folyt annak felszínén, a jelenséget utána még egyszer észlelték, de már kisebb mértékben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások