Felhívás!

Nem változott semmi

Nem változott semmi Kovászna megye

Egyelőre nem tűnt fel, hogy jönnének a kárpótlások a vadkárok után – jelentette ki Fodor István. A bodoki polgármestert annak kapcsán kerestük meg, hogy július közepén a megye prefektusa azt mondta: sikerült „tovább tolnia” a minisztérium irányába néhány Brassóban „elakadt” kártérítési iratcsomót.

Fodor István azt mondja: 2017 óta egyetlen lej kártérítést sem fizetett a minisztérium. Ugyanakkor elismeri: mostanában kevesebb dossziét állítanak össze, mint néhány évvel ezelőtt. Nem azért, mert kevesebb kárt okoznának a vadak, sőt, hanem azért, mert az emberek „megunták, a fölösleges aktatologatást”, hisz látják, hogy úgysem kapnak semmit.

– Idén csak egy kártérítési iratcsomót állítottunk össze Bodokon, amikor a medve szétvert egy teljes méhészetet. Egyet csináltunk Dálnokon is, amiben azt a 6–7 esetet foglaltuk össze, amikor juhokat, nyulakat, tyúkokat pusztított el a medve. Hogy van-e az egésznek valami értelme, abban magam sem vagyok biztos – mondja Fodor.

Sebastian Cucu azt nyilatkozta, hogy „nem telik el hónap”, hogy ne írjon egy beterjesztést a kormányhoz, amiben a medve-ügy megoldását sürgeti. A prefektus a faluban kószáló „szelíd medvéket” tartja a legnagyobb veszélynek, amely problémára – véleménye szerint – haladéktalanul megoldást kell találni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.