Hirdetés
Hirdetés

Nem nyúltak az adókhoz Szentgyörgyön

Nem nyúltak az adókhoz Szentgyörgyön Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön az ingatlan- és területadók a törvény által megengedett legalacsonyabb szinten maradtak, olvastuk a városháza közleményében, ahol leszögezik: az adók csupán az inflációs ráta miatt növekedtek mindössze 2,6 százalékkal, amely a törvény értelmében kötelező.

Hirdetés
Hirdetés

Az előző évekhez hasonlóan mindazon magán- és jogi személyek, akik március 31-ig befizetik a teljes évi ingatlan-, terület- és gépjármű utáni adójukat, 9 százalékos adókedvezményben részesülnek, amennyiben a befizetés napján nem szerepelnek semmilyen nemű adóhátralékkal az adóhivatal nyilvántartásában. A helyi adók befizetési határideje szeptember 30-a a második félévre, a területek, valamint épületek utáni illetékek befizetési határideje minden hónap 25-e.

Azok a személyek, akik a tavaly adókedvezményben részesültek, idén is jogosultak erre, amennyiben a felmentést igazoló okiratuk 2022-ben is érvényes. Ellenkező esetben, a jogosultságot igazoló okiratokat március 31-ig szükséges felmutatni.

A nyilatkozatokat és okiratokat elektronikus úton is elküldhetik a pénzügyi szervekhez a taxeimpozitelocale@sepsi.ro címen, emellett lehetőség van on-line befizetésre is a www.ghiseul.ro oldalon. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások