Felhívás!

Nem lógatják a lábukat

Sepsiszentgyörgyi utcák korszerűsítéséért gyűjtenek jövő héten aláírást a Magyar Polgári Párt helyi képviselői. Megjegyezték, miközben vannak olyan szakaszok a városban, amelyeket már kétszer is leaszfaltoztak, az Olt utcára és a Liliom sétányra évek óta nincs megoldás.

Nagy Gábor Levente sepsiszentgyörgyi elnök és Tókos Pál elnökségi tag sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az infrastruktúra hiányosságaira. Megjegyezték, hiába van Sepsiszentgyörgynek szép központja, ha máshol az utcák és járdák lassan járhatatlanná válnak. Tókos rámutatott, a Csíki lakónegyedi Liliom sétányon évek óta semmilyen javítást nem végeztek, télen még a hókotrók is elkerülték, de az Olt utca egy része is katasztrofális állapotban leledzik.

A sajtótájékoztatón jelen volt Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, az MPP háromszéki elnöke is, aki szerint most már szemmel is látható, hogy a Magyar Polgári Párt megmaradt, él, és élni kíván. Leszögezte, az elmúlt három hónap is bebizonyította, hogy nem „lábat lógatni” mentek Biró Zsolt pártelnökkel a parlamentbe. Az eredményeik között említette a magyarügyekkel foglalkozó albizottság létrehozását, illetve azt, hogy az „ötletét felkarolva” az RMDSZ törvénytervezetet iktatott, hogy hivatalos ünneppé nyilvánítsák március 15-öt, de állást foglaltak a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyében is. „Minőségi többletet vittünk a magyar frakcióba”, húzta alá az MPP-s politikus. A magyar összefogást szorgalmazva Kulcsár-Terza megjegyezte, a románok a centenáriumra készülnek, és a magyaroknak „kutya kötelességük”, hogy egységesen lépjenek fel. „Aki nem teszi, az a magyarság ellen cselekszik”, nyomatékosította.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.