A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Nem kell fizetni az igenért

Nem kell fizetni az igenért Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön minden időpontban ingyen lehet kimondani a boldogító igent – közölte kérdésünkre Sztakics Éva annak kapcsán, hogy a sajtóban hírek jelentek meg arról: egyes városokban pénzt próbálnak kérni az esketésért.

Az alpolgármester azt mondja: a tanács által meghatározott programon belül mindenkinek ingyen jár a szolgáltatás.
– Szó sincs arról, hogy bármiféle tarifa létezne arra vonatkozóan, hogy időpont vagy bármi függvényében pénzt kellene fizetni a házasságkötésért. Arra azonban valóban van egy árjegyzék, amennyiben a fiatal pár ragaszkodik ahhoz, hogy a polgármesteri hivatalon kívül, más helyszínen, például templomban adják össze őket – mondta el Sztakics Éva.
Az alpolgármester szerint előzetes kérés és egyeztetés alapján Sepsiszentgyörgy közigazgatási területén más helyszínen is esketnek. Távolabbi helyszíneken, ahogyan volt már arra eset, például a Szent Anna-tó melletti kápolnánál, „formailag ellátják a feladatot”, de a szertartás hivatalosan nem érvényes, ezt megelőzően alá kell írni a dokumentumokat a polgármesteri hivatalban.
Egy Hargita megyei fiatal pár a napokban perrel fenyegetőzött amiatt, hogy a polgármesteri hivatal „pénzért akarta őket összeadni” <<.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.