Felhívás!

Nem javul a helyzet

Nem javul a helyzet Kovászna megye

Nem javul a helyzet a megyében, ami a koronavírus-fertőzöttséget illeti – derült ki a prefektúra tegnapi sajtóértekezletén. Cosmin Boricean alprefektus elmondta: Háromszéken hét oltóközpont működik 16 oltóponttal.

A megyében tíz Pfizer-BioNTech oltópont működik (öt Sepsiszentgyörgyön, kettő Kézdivásárhelyen és egy-egy Baróton, Kovásznán és Bodzafordulón) egy Moderna (a sepsiszentgyörgyi strand épületében) és öt AstraZeneca (kettő a megyeszékhelyen, egy-egy Baróton, Kovásznán és Bodzafordulón).

Összességében nyolcszáz szabad hely van valamennyi olyan oltóponton, amelyen AstraZenecát oltanak, és 1299 személy van várólistán (162 a Modernánál, a többi a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett vakcinára vár). Eddig 30.076 személyt oltottak be a megyében, 11.265-en megkapták a második dózist is.

Cosmin Boricean azt mondta: megérti, hogy az emberek türelmetlenek, de még néhány hónapig „ki kell bírni”. Azoknak pedig, akik nem hisznek a kórban, akik egyszerű hűlésként kezelik a járványt, tiltakoznak a megszorítások ellen, szívesen mond el részleteket saját esetéről, amikor 21 napig feküdt koronavírus-fertőzéssel élet és halál között a sepsiszentgyörgyi kórház intenzív osztályán. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.