Felhívás!

„Nem fogok unatkozni!”

Nyugdíjba vonul dr. Sikó-Barabási Sándor, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság vezetője. Az igazgatóságon 10 évet szakosztályvezetőként, majd közel 19 évet igazgatóként tevékenykedő szakember lapunk érdeklődésére elmondta, hogy „eljött az idő, hogy egy fiatalabb kollegája vegye át a helyét”.

Lapunkat legutóbbi beszélgetésünk során dr. Sikó megyei főállatorvos arról tájékoztatta, hogy április elejétől nyugdíjba vonul. Érdeklődésünkre kifejtette, magyar létére az ország legrégebbi igazgatójaként ténykedik, ami szerinte annak tudható be, hogy szakmáját mindig előbbre tartotta, mint a politizálást.

– A közel ötven ledolgozott esztendő alatt 10 évet voltam a járványtani osztály vezetője, illetve 18 évet és pár hónapot igazgatóként, megyei főállatorvosként dolgoztam. Mivel nem politizáltam, ezért nem befolyásoltak az évek alatt változó politikai erőviszonyok. Jó, ha az ember egy bizonyos kor után belátja a korlátait, és hagyja a fiatalokat érvényesülni. Nem lesz unalmas a nyugdíjas élet sem, hiszen van 6 unokám, akikre most jobban oda tudok figyelni. Az egyetemi oktatást továbbra is vállalom, ősztől két intézményben is oktatni fogok – részletezte a szakmájában nemzetközi szinten is elismert szakember.

Tőle tudtuk meg, hogy utódja dr. Örsi Csaba lesz, aki az igazgatóság szakosztályvezetője, és Háromszék élelmiszeripari egységeinek az engedélyeztetéséért felel. Örsi már több mint 10 éve a megyei állategészségügy munkatársa, és dr. Sikó szerint mind szakmailag, mind emberileg tökéletes a vezetői tisztség betöltésére.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 31., 11:10
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Igaza van a dr. urnak, hisz Romákiában nem lehet unatkozni. Unatkozni lehet Svájcban, Izlandon, Dániában, s még sok más helyen Európában.