Felhívás!

Nem dönthetnek mások

Miután a Legfelső Bírói Tanács a Bodzafordulói Bíróság területi illetékességébe utalta Kovászna várost és Zágont a 2021/102-es határozat alapján, mind a fürdővárosban, mind az orbaiszéki nagyközségben aláírásgyűjtési akciót szerveznek, amely a határozat módosítását hivatott elérni.

Gyerő József, Kovászna város polgármestere közösségi oldalán hívta fel a polgárok figyelmét, miszerint július 3–8. között aláírásgyűjtést szervez a polgármesteri hivatal. Arra kérik a Legfelső Bírói Tanácsot, hogy módosítsa azon határozatát, amellyel a várost a Bodzafordulói Bíróság illetékességébe utalta, és helyezze vissza Kovásznát a Kézdivásárhelyi Bíróság területi körzetébe.

A következő kereskedelmi egységekhez juttatták el az aláírható nyomtatványokat: Abigél, Iustin, GSM, Roby, Sonar, Barbara, E&T, Coroiu, Select, 1001, Vilcom, La doi Pași, illetve a vajnafalvi üzletek, valamint Crețu fodrászat, Keops, Fakabát, Sruetti éttermek és a zöldségpiac. Továbbá, a polgármesteri hivatal székhelyén, a városi RMDSZ székházában is alá lehet írni a nyilatkozatot. A nyomtatvány letölthető a polgármester Facebook-oldaláról is, ebben az esetben a kitöltött ívet el kell juttatni az önkormányzat iktatójába.

„Nem hagyhatjuk, hogy megkérdezésünk nélkül mások (akár állami hatóságok), a mi jogos érdekeink ellen döntsenek. Aláírásaink által közösségi akaratot – mint alapvető érvet – kell felmutatnunk, hogy meggyőzhessük az illetékeseket rossz döntésük átértékelésének szükségességéről” – fogalmazott az elöljáró.

Zágonban szintén e hónap 3–8. között gyűjtik az aláírásokat, azokban a kereskedelmi egységekben, amelyek vezetői vállalják a kezdeményezés felkarolását. Hasonlóan Kovásznához, a nyomtatványokat a polgármesteri hivatalban és az RMDSZ székházában is alá lehet írni, valamint letölthető Kiss Augustin Facebook-oldaláról.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.