A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Nem csak tervezni kell

Egyöntetűen elfogadtuk a költségvetést, mert sikerült megértetni a többséggel, hogy a hozzánk beérkezett kérések is fontosak, mert a hozzánk forduló emberek is a város lakói – jelentette ki tegnapi sajtóértekezletén Bálint József. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kovászna megyei elnöke szerint ez csak az első lépés – a terveket gyakorlatba is kell ültetni.

Nincsenek elszállva az ígéretektől, nyomon fogják követni azok megvalósítását. Ezek között szerepel többek között az Oltmező utca kivilágításának és járdájának megépítése, a Brassó felé vezető út járdájának felújítása is.

– Azon leszünk, hogy ne csak elhatározzuk ezeket, hanem meg is valósítsuk, mert az emberek nem terveken és tanulmányokon, hanem a járdán (jelen esetben az úttesten) közlekednek – hangsúlyozta Bálint.

Az elnök példákat hozott fel az elmúlt évekből olyan „fogásokból”, hogy a költségvetésben pénzt különítenek el valamire, hogy aztán legyen, ahonnan elvenni, amikor kell valami „előre láthatatlan” kiadásra.

– Belátjuk, hogy kisebb a költségvetés, nem lehet mindenkinek az elképzelése szerint mindent megcsinálni, de az általunk kezdeményezett átláthatósági határozat elfogadása esetén nekünk is jobb belátásunk lesz a közpénz elköltésére. Bele akarunk szólni a fontossági sorrend meghatározásába – szögezte le a megyei elnök.

Kolcza István tanácsos kifejtette: nem azért volt csak néhány javaslatunk, mert nem szeretnének mindent rendbe tenni, hanem azért, mert számos olyan tétel szerepelt az előterjesztett költségvetésben, amelyeket ők is támogatni tudtak. Ide sorolta a szotyori ravatalozóház felépítését, a Gyár, a Puskás Tivadar és az Ág utcák modernizálását, és a Textilesek sétányának rendbetételét. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.