Hirdetés
Hirdetés

Nem bírt a sok szeméttel?

Nem bírt a sok szeméttel? Kovászna megye

Múlt pénteken került helyére, ám egy nappal később ismét elszakadt a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) kezdeményezésére az Olt sepsiszentgyörgyi szakaszára két éve kihelyezett hulladékgyűjtő gát.

Hirdetés
Hirdetés

Az úszó alkalmatosságot 2021. augusztusában a HKA kezdeményezésére az Ape fără Plastic (Műanyag mentes Vizek) egyesülettel partnerségben telepítették az Olt folyóra a bukaresti Mai Mult Verde (Még Több Zöld) egyesület szakemberei a folyó által szállított úszó hulladék megállítása, illetve és összegyűjtése céljával az önkéntesek bevonásával rendezett nagyszabású Olt-takarítási akció részeként. A krajovai Ape fără Plastic egyesület szakemberei által készített 15 méter hosszú szemétgyűjtő eszközt a Debren patak torkolatától mindegy 100 méterre helyezték el, az általa megállított úszó hulladékot pedig időnként helyi önkéntesek gyűjtötték össze.

Tavaly május végén szerelték le a gátat, miután az elszakadt, és több hónapon át keresték a megoldást annak javítás céljából történő elszállítására. Múlt pénteken végre a megjavított gát visszahelyezéséről szóló hírt olvashatták a HKA Facebook-oldalának követői, ám az egy nappal későbbi bejegyzésben már ismét az eszköz elszakadásáról számoltak be az illetékesek.

A gát telepítésekor Sándor László, a Kovászna megyei vízügyi hivatal főmérnöke hansúlyozta, azon a partszakaszon, ahová a szemétgyűjtőt kihelyezték, illetve az Olt és a Debren-patak találkozásánál a szemetelést tiltó táblák ellenére is sok hulladék gyűl fel, főként hétvégén, amikor sokan az Olt partjára kirándulnak.

Fotók: HKA

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük