Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem bír szabadulni Nagybacon a szeméttől? – a polgármester válaszol

Nem bír szabadulni Nagybacon a szeméttől? – a polgármester válaszol Kovászna megye

Nem bír szabadulni Nagybacon a szeméttől? – ezzel a kérdéssel és a cikkhez mellékelt fotókkal érkezett szombaton olvasói panasz lapunkhoz. Az ügyben Bacon község polgármesterétől, Simon Andrástól érdeklődtünk.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljáró lapunknak elmondta, pénteken ki voltak ürítve a kukák, ám egy kereskedelmi egység van a közelben, ahol palacsintát, szendvicset árulnak, és amelyet nemcsak a baconiak, hanem az átutazók is látogatnak.

„Minden pénteken nemcsak a parkot, hanem az egész falut kitakarítjuk és elszállítjuk a szemetet, patyolattisztán hagyva a települést. Az, hogy mi történik hétfőig a hanyag, neveletlen, nemtörődöm személyeken múlik. Sajnos, a civilizáció még nem jutott el arra a pontra, hogy, miután valamit elfogyasztanak az emberek, a csomagolást ne dobják el. Ehhez még fejlődni kell a világnak. Azért vannak Önök (a sajtó – szerk.), s a tanítók, akik most megkapták a fizetésüket, hogy ez irányba is tegyenek, s fejlődjenek az emberek. Nemcsak Nagybaconban van ez így, amikor Brüsszelben jártam, 11 órakor még az utca tele volt szeméttel, ahogy a vatikáni kürtőskalács-sütőgető környéke is meg volt hányva mindenfélével” – érvelt.

Hozzátette, nincs arra alkalmazottjuk, hogy hétvégén is 24-ből 24 órán át szemetet szedjenek. „De hétközben minden egyes reggel felszedjük a más által eldobott szemetet” – hangsúlyozta. Befejezésül a kritikusoknak üzent a polgármester. „Abból a fajta emberből nagyon sok van, aki most fényképez, s kritizál, de nem csinál egyebet semmit. Eddig sem tett és ezután sem tesz semmit a saját települése környezetéért és embertársaiért. Nevelni kell az embereket!” – összegzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. június 14., 9:49
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A kereskedelmi egyseg is ossze szedhetne-kiurithetne a tarolokat naponta ( vagy legalabb hetvegeken),mivel neki hoz jovedelemet az eladas utan!
  (latszanak a csomagolo dobozok,italos dobozok,onnan szarmaznak)

 • User
  Dátum: 2023. június 14., 12:35
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nem csak osszeszedni kell,hanem aki eldobja,azt megbuntetni! S a sajto meg a tanarok hiaba nevelik azt,akit otthon istallo szinten oktattak a szulok!Azaz,bocsanat,van istallo,amelyik tisztabb mint egyes helyeken a nagyszoba….

 • User
  Dátum: 2023. június 14., 17:54
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A polgarmesternek minder is van egy frappans valasza…..a patyolat tisztan hagyva a telepulest boven el van tulozva 😀 Nagybaconba annyi szocialos van hogy minden nap es minden napszakban oda lehetne szerre oket rakni . S ki kellene tenni mashova is szemeteseket nem csak oda a parkban . Azert volt szanaszet minden , mert az a par szemetes csordultig volt telve ,szombaton mar kora reggel, es a tetejerol kipotyogott ,vitte tovabb a szel stb………