Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem az áremelésre

Nem az áremelésre Kovászna megye

A baróti tanácsosok kedden határozatot kellett volna elfogadjanak a szemételszállítás díjszabásának emeléséről, ám a Lázár-Kis Barna polgármester által előterjesztett tervezet nem kapta meg a szükséges támogatást.

Hirdetés
Hirdetés

A határozattervezet ismertetése után a tanácsban mondhatni Tega-ellenes hangulat alakult ki, annak ellenére, hogy a polgármester jelezte, Baróton vidéki és nem városi tarifát fizetnek az emberek, nőtt a szelektíven gyűjtött hulladék aránya is, ami mindenképp dicséretes.

Az ülésen Dimény László néppárti tanácsos, de néhány RMDSZ-es városatya is a Tega Rt. áremelési szándéka ellen szólalt fel, arra személyesen a vállalat vezetőitől vártak volna magyarázatot.

Fehér Zoltán lapunknak külön kifejtette, hogy a városon belül áldatlan állapotok uralkodnak a kukák környéke, és amiatt, hogy nincs rendszeresítve a háztartási törmelék elszállítása, ezt a hulladékot a barótiak legtöbbször az erdőn vagy a mezőkön látják viszont. Ugyanakkor nehezményezték, amiért a vállalat először büntet, ahelyett, hogy elmagyarázná az embereknek a szelektív gyűjtéssel kapcsolatos tudnivalókat.

„Azt szeretnénk, hogy jöjjön ki valaki Barótra a cégtől, nézzük meg együtt, mit lehet tenni” – szögezték le az RMDSZ tanácsosai.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük