Felhívás!

Nem a turizmus éve lesz az idei

Nem a turizmus éve lesz az idei Kovászna megye

Legutóbb 2020 februárjában írtunk arról, hogy Barót tanácsa beleegyezett: helyiséget adnak bérbe a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületnek, hogy az ott turisztikai irodát működtethessen. Akkor az Új soron található volt gumivulkanizáló műhely ilyen célú átalakítását tervezték.

Valamivel később úgy értesültünk, hogy a város központjához közelebb, a Diákdombon létesítenék az irodát – ez a mai napig nem nyílt meg.
A fejleményekről Benedek Huszár János polgármestertől érdeklődtünk.

– A turisztikai irodát nem a város, hanem a Kovászna Megyei Turizmusfejlesztő Egyesület a saját költségvetéséből alakítja ki, működteti, és fizeti majd az alkalmazottat, a város mint egyesületi tag, anyagi hozzájárulásával. Épp tegnap volt vezetőtanácsi gyűlésünk ebben a témában Sepsiszentgyörgyön. Pesszimista forgatókönyvvel számolunk, az év első felében a rendezvények valószínűleg mind elmaradnak, de a továbbiaknak sem jósolunk nagy esélyt, ez nem az az év, amikor bármi pontosat lehet tervezni turizmus terén. Valószínűleg egy visszafogott mozgás történik csak idén ezen a téren. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.