Hirdetés
Hirdetés

Nem a románokkal, magunkkal kell megküzdenünk

Nem a románokkal, magunkkal kell megküzdenünk Kovászna megye

Ahhoz, hogy egy Európai Parlamenti képviselője legyen legalább 5%-ot, kettőhöz 7%-ot, háromhoz legalább 9%-ot kell megszereznie az RMDSZ-nek a hétvégi választásokon – derült ki abból a kis „választási matematikából”, amit Tamás Sándor megyei tanácselnök, Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és Vince Loránt EP-jelölt tartottak hétfői sajtóértekezletükön. 

Hirdetés
Hirdetés

Tamás Sándor szerint félre kell tenni a kishitűséget, hisz az erdélyi magyar szavazók korában is többször megmutatták, hogy tudják mi a fontos.

– Az elmúlt hetekben sok találkozón vettünk részt, az emberek konkrétan érzik, hogy a május 26-ai választással milyen veszítenivalójuk és milyen nyernivalójuk van – mondta el a háromszéki tanácselnök.

Antal Árpád szerint, az Unióval úgy vagyunk, mint a demokráciával: rossz, sokba kerül, de nincs jobb.

– Bízom az emberek józan eszében, hogy felismerjük mindannyian, nincs számunkra más választás, mint az, hogy megmutassuk erőnket vasárnap, hogy bebizonyítsuk, hogy képesek vagyunk összefogni és kiállni saját érdekeink mellett – emelte ki Antal Árpád.

Vincze Loránt úgy vélte: az itt a kérdés, hogy tudunk-e legalább a népességünknek megfelelő 6,3%-os részt szerezni a politikai befolyásból, ebből a szempontból mi nem a románokat kell legyőznünk, hanem mi magunkkal állunk versenyben. 

– Az a kérdés, hogy átengedjük-e teljesen a terepet a Brüsszelbe készülő nacionalista, magyargyűlölő román politikusoknak, vagy elküldünk két-három erdélyi magyart, aki elmondja a román állam túlkapásait, jogsértéseit, aki kiharcolja a támogatásokat, és aki a kisebbségvédelmi törvényért dolgozik – vetette fel a képviselőjelölt.

Az RMDSZ lista első három helyét Winkler Gyula, Vincze Loránt és Hegedűs Csilla foglalja el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 22., 7:49
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Jol beszel:”Az erdelyi magyar szavazok…”,nem azt mondja:az erdelyi magyar valasztok ,mert o is tudja,hogy ilyen nincs ! Hat gyerekek,aki szavazni akar menni,az menjen,de aki valasztani akar,az meg varjon! Hogy meddig,azt sajnos meg nem lehet tudni,de ha meg sokaig ezek osszak a lapokat,akkor ez meg messze lessz.Nagyon messze !

 • User
  Dátum: 2019. május 22., 17:15
  ÉRTÉKELÉS: -3

  De a fizetésemelés, adócsökkentés, dupla gyerekpénz létezik, ugye? Adja vissza a pénzt a banditáknak és működjön együtt Rareș Bogdan-nal. Sok sikert!

 • User
  Dátum: 2019. május 22., 20:34
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Megküzdünk, de kivel?!😁
  Amig nincsenek munkahelyeink, fiataljaink nyugaton szolgálnak,az iskolák elnéptelenedtek, a korházakban halomra halnak a betegek,a közszolgáltatások hiányoznak, az aszfalt gyatra,de sok helyen a 3.évezredbe sem jutott el addi mit tegyünk?! Mámorodjunk a politikusok hazugságain?! Brusszel, menekültek, kapjátok be! A székely miccsért nem szavaz, csak a cigány akiket az udemeráj itat, szocsit ad és lefuvarozza! Utóbbi időben mit kaptunk pl Kézdi környékiek?! Lovat részletre….legtöbbünk lóf@szt! Aki dolgozik minimál bérért teszi, de ott a 2 véglet a dúsgazdagok akik minden sz@rra pénzt kapnak ” pályáznak” a romák meg purdét fabrikálnak és ingyen éltetik! Ezeket meg is kellene fülszámozni,h gyorsabban szavazzanak! 😎

 • User
  Dátum: 2019. május 22., 22:57
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hiába na ,eljött az igazság órája…úgy látszik azok akik 30 éve olyan 40-50 éves volt eltávozott, mert mindig hottek,hohy na ,székely-magyar ember ,valamit csinálnak értünk is.A csalódottságukat magukba fojtották , elfásultak ,elmentek.A mostani fiatal és középkorú generácíónak nem elég az igérgetés ,elege van a bizánci hintapolitikából elég nekik az Caragiale által oly zseniálisan megírt román-bizánci politikából .

 • User
  Dátum: 2019. május 23., 14:34
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Most olvasom ,hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkpdnak ,azzal,hogy felbontják a psd vel a megállapodást .Hinta-palinta rmdsz 2 lóra! Utána könnyedén újra meg újra forog a ringispil.engem biztos nem vertek át! eddig sem nsgyon,vagy úgy 27 éve!