Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nem a diákokon spórol a város

Nem kértük egyetlen tanintézménytől sem, hogy spóroljon, főleg nem úgy, hogy hideg legyen a tantermekben – jelentette ki sajtótájékoztatóján Antal Árpád, reagálva azokra a hírekre, hogy egyre többen vetítik előre az online oktatás rémét a téli hónapokra, illetve egyes pedagógusok azt kérték a gyerekektől, öltözzenek melegebben.

Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat egyelőre nem gondolkodik azon, hogy az iskolák térjenek át az online oktatásra energiaspórolás céljából. „A tantermekben nem lehet hideg. Eddig is kifizettünk minden számlát, ezután is ki fogjuk!” – nyomatékosította a polgármester. Mindamellett nem zárta ki, hogy az önkormányzat is rászorul a takarékoskodásra, „ha országos szinten lesz probléma a gázellátás tekintetében, ha gázhiány lesz, és ha országos döntések lesznek ez irányban”, amit jelenleg senki nem tud előre látni. „Mellettünk lokális háború zajlik, amely globális folyamatokat indított” – értékelte Antal a helyzetet, előrevetítve, hogy lehet „csak” rossz évünk, de akár katasztrofális is.

Szerinte idén nem kellene előfordulnia, hogy osztálypénzt kérnek a gyerekektől az iskolákban, hiszen éppen ennek elkerülésére indították tavaly azt a programjukat, melynek keretében az önkormányzat az óvodásoktól a végzős középiskolásokig minden gyerek után 50-150 lejes összeget fizet az iskoláknak a fenntartási költségeken kívül. Ezen összegeknek felhasználásáról a tanítók, osztályfőnökök dönthetnek, idén 10.112 óvodás és diák után 812.150 lejt fizetett az önkormányzat.

Nem helyesli a polgármester azt sem, ha az iskolaalapítványokhoz kérnek hozzájárulást az iskolákban, főleg akkor nem, ha ez nem közös megegyezést követően, közös érdeket szolgálva történik, de hatalmi szóval nem szólhatnak bele az iskolák belső ügyeibe, nem sérthetik meg autonómiájukat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 4., 9:28
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Valamelyik iskolában ebből éreztek valamit a gyerekek? Vagyis kaptak bármit is? Illetve van valami ellenőrzés a polgármesteri hivatal részéről a pénzek elköltése kapcsán?

 • User
  Dátum: 2022. október 4., 11:59
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Igen. Annak a sok gyereknek életre szóló élmény. Más országok, más kultúrák. Ahol kevesebb irigy ember lesi, mit csinál a másik és áskálódik tehetetlenségében. Vagy tehetetlenségében.

 • User
  Dátum: 2022. október 4., 22:22
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Elég elé vagyunk! 1 államtitkár jön a megyébe és láss csodát Antal- Kis- Mikó 3 as/ trió lett abból is! Csak a félrevezetés, a sumákolás!!!! Olyan lett akár a kommunizmusban, csak igt a háttérfigurákat nem ismerjük!!! 1x vége lesz ennek is a 3. világháború küszöbén!!!