Felhívás!

Ne túrják fel az úttestet!

Ne túrják fel az úttestet! Kovászna megye

Módosult a városgazdálkodási szabályzat, egy erre vonatkozó határozatot legutóbbi soros ülésén fogadott el a sepsiszentgyörgyi helyi tanács. A képviselőtestület a 2013-ban jóváhagyott tanácshatározatot egészítette ki négy pontban.  

Antal Árpád polgármester elmondta, az első módosítás az elhagyott autókra vonatkozik. „Próbáltuk az elhagyott szót úgy definiálni, hogy legyen minél egyszerűbb ezen autók elszállítása a közterületekről”, magyarázta. Ugyanakkor a szabályzat kiegészítésével a városháza megpróbálja csökkenteni azon esetek számát, amikor egy frissen korszerűsített útszakasz burkolatát valaki fel szeretné ásni. „Ha teljesen felújítunk egy utat, akkor utána öt évig nem kérheti senki az aszfaltburkolat felbontását, illetve, ha mégis szükség van rá, akkor csak olyan feltételek mellett engedélyezzük, ha a teljes felületen újraaszfaltozza a koptatóréteget”, mondta a városvezető.
Antal szerint gyakorlatilag többször is előfordult, hogy miután felújítottak egy utat, egy év múlva valakinek eszébe jutott, hogy szeretne rácsatlakozni egy hálózatra vagy rendszerre, és akkor felásta az úttestet, és hiába födte újra, egy idő után az a rész besüllyedt. A jóváhagyott másik két módosítás a tömbházak körüli zöldövezetek rendezésére, illetve a játszóterekre vonatkozik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.