Felhívás!

Ne takarják el a szobrot!

Több kisebb horderejű ügyben döntött a sepsiszentgyörgyi tanács szerdai rendkívüli ülésén.

A prefektúra kérésére módosítani kellett a tanácsosi testületnek a főtéri Sárkánydomb rendezési tervét, ismételten biztosítani a kormányt képviselő intézményt arról, hogy lesz behajtási lehetőség a hátsó udvarba, hogy nagy, buszoknak való parkolóhelyet is kiképeznek, valamint hogy nem takarják el a Gábor Áron út szélére ültetett fákkal a Mihai Viteazul szoborcsoportot, ellenkező esetben megtámadják a tanácshatározatot a bíróságon.

A városi tanács a TEGA köztisztasági vállalatnak de minimis támogatásként megszavazott 930 ezer lejes támogatást egy seprőgép vásárlására, a vásárt várhatóan már idén lebonyolítják. Az önkormányzat tulajdonosi minőségében eddig a TEGA tevékenységének finanszírozására fordította a cég profitját (már amennyiben volt – tette hozzá Tóth Birtan Csaba, a határozatot előterjesztő alpolgármester), egyébként pedig 3 évente 200 ezer eurónyi támogatást adhatott a hatályos törvények értelmében. Egyik ilyen támogatást váltják ki a 930 ezer lejes utalással, az országos versenytanács jóváhagyásával.

A múlt héten benyújtotta az önkormányzat a Környezetvédelmi Alaphoz a három elektromosautó-töltőállomás létesítéséért folyamodó pályázatot, ebben is módosítottak: a beruházás végösszege 2 ezer lejjel kevesebb lett (395.967 lej), a város önrésze pedig 5 ezerrel csökkent (71.267 lej). Az új töltőállomások a terv szerint a Sepsi Aréna mellett, a Művész Mozi melletti parkolóban, illetve Sugásfürdőn lesznek megépítve.

A városi tanács megszavazta a társulási szerződést a Lármafa Egyesülettel is, így jogszerűen adhat 10 ezer lejes támogatást az augusztus 26. – szeptember 1. között rendezendő Manus cigánytalálkozóra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.