Felhívás!

Napról napra nő az esetszám

Napról napra nő az esetszám Kovászna megye

Jelentősen nőtt a heti koronavírus esetszám a megyei kórházban és az elhalálozások száma is növekvőben van – számolt be a rossz hírekről a vezetőség.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház heti sajtóértekezletén András-Nagy Róbert menedzser elmondta, jelenleg 28 koronavírussal diagnosztizált beteg van a kórházban, és öt gyanús eset. Utóbbiak várják a teszteredményt, 4-en elkülönítőben vannak, egy gyanús eset kritikus állapotban van, az intenzív osztályon.

A koronavírusos páciensek közül 24-en a fertőző osztályon vannak, 20-an oxigénterápiát kapnak, és mindössze 4-en kaptak oltást a pozitívan tesztelt betegek közül. A páciensek általános állapota középsúlyos és súlyos. Intenzíven kritikus állapotban négy személy van, mindannyian oxigénpótlásra szorulnak. Az intenzíven lévő betegek közül senki nem volt beoltva. Egy hét alatt 10-en mentek haza a kórházból, és 5 haláleset történt. Az elhunyt személyek közül senki nem volt beoltva. Kivétel egy 33 éves férfi, nála a cukorbetegség jeleit észlelték, kissé túlsúlyos volt. A kórházban 6 órát feküdt, a sürgősségre érkezése után az intenzív terápiára került 47-es szaturációval, de sajnálatos módon másnap hajnalban elhunyt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.