Nappali tábor az oroszfalvi templomban

Nappali tábor az oroszfalvi templomban Kovászna megye

Tegnap kezdődött és péntekig tart az oroszfalvi templomban negyedik alkalommal rendezett napközi gyerektábor.

– Idén mintegy 120-an jöttek el az egykor Kocsis Zoltán és családja kezdeményezésére létrejött táborba, amellyel elsődleges célunk megszólítani az oroszfalvi negyedbe újonnan beköltözött fiatal családokat. Bibliai történetek alapján szeretnénk erkölcsi értékeket átadni a gyerekeknek. Éneklés, tánctanulás, közös ebéd van minden nap, illetve pénteken, amikor meghívjuk a szülőket, flashmobot rendezünk – mondta Raff Róbert, a berecki református missziói egyházközség lelkésze a berecki református gyülekezet, az oroszfalvi szórvány tagjai és Bártfai Gabriella által szervezett táborról. A szervezők játszósarkot is berendeztek, emellett Domokos Tünde Ozsdoláról kisállatokat, Takács Sándor kecskét, lovat, tehenet hozott, így a programot állatsimogató, szekerezés és lovaglás is színesíti.

Bártfai Gabriella egykor Nyujtódon keresztény lovastábort szervezett, majd, miután ellopták jószágait, összefogott Raff Róberttel, és harmadik éve szervezi az oroszfalvi keresztény tábort. „Célunk a gyerekek számára nyári programot szervezni, megmutatni nekik a Bibliát, és megismertetni őket Istennel”, summázott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. július 31., 23:14
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Most ez, h van? Egy az Isten? A nyujtódi grófné szektás táborokat szervezett, de hamar ló nélkül maradt, mert rosz lóra tett! Szedett vedett emberkéket foglalkoztatott amig lóvá tették! Most keresztény lett, vagy református?! Ködös az egész mint az ebül szerzett vagyona!

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 1., 23:55
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Iskolaidőben szidjuk az óvonőt és a tanárt, szünidőben minden tábor, foglalkozás kapóra jön a kedves szülőnek még ha szakképesítése sincs az illetőnek/ knek!😎