Felhívás!

Napon olvadozó hús-, tejtermék

Napon olvadozó hús-, tejtermék Kovászna megye

Bírságoltak, szabálytalanságokat találtak, de nem jegyeztek meghökkentő, kirívó rendellenességet a városnapok alatt a megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság ellenőrei – tájékoztatott tegnap dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos.

„Találtunk olyan cégeket, ahol a tejtermékek, hústermékek nem voltak hűtőbe téve, a napon olvadoztak, illetve olyat is azonosítottunk, ahol egyáltalán nem volt hűtő. Az utóbbinál 1 órás türelmi határidőt szabtunk meg. Végül sikerült egy hűtőautót szereznie, másképpen távoznia kellett volna a vásár területéről a kereskedőnek. Az autót utólag naponta többször ellenőriztük. Egy másik egységnél a hűtés mellett az engedélyek, iratok terén, illetve a termékek címkézésénél találtunk rendellenességeket: a felsoroltakért 1200 lejre bírságoltunk, illetve több mint tíz kilogramm hústerméket és közel tíz kilogramm tejterméket foglaltunk le” – részletezte dr. Sikó.

A szakember kifejtette: örvendetes, hogy több ünneplő városlakó észrevette az ellenőrzéseket, és pozitívan méltatta. „Célunk, hogy a fogyasztók biztonságban érezzék magukat, mi pedig lehetőleg minden megelőző intézkedést megtegyünk” – összegzett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások