Felhívás!

Nagyobbra tör a Zambelli

Nagyobbra tör a Zambelli Kovászna megye

Idén a kazánokat gyártó és vízelvezető-rendszereket forgalmazó Zambelli cég felújítani szándékozik a volt IAME épületének Építők útja felőli szárnyát, amelyik erre nagyon rászorul. Hosszútávon a termelés bővítésén is gondolkodnak.

A német cég jelenleg a 2012-ben megvásárolt, Păiș David úton levő épületrészekben folytatja a termelői tevékenységet, pelletes és gázkazánokat, díszkandallókat gyárt külföldi megrendelőknek. A másik szárnyban, a régi motorgyár területén több bérlő osztozik, illetve raktárai vannak. Ezt az épületet idén, illetve jövőben fémborítással látnák el kívülről, a nyílászárókat is termopánra cserélnék, illetve a tető felújítása és hőszigetelése is a 2019-es év feladata – mondta lapunknak Benedek Árpád főkönyvelő.

Miután ezt sikeresen véghezvitték, a személyzet növelésén is gondolkodnak. Jelenleg 210-en vannak, ezt a számot két év múlva 250-re emelnék. Noha folyamatosan küzdenek a szakmunkások (főleg a hegesztők) hiányával, hogy ezt a nehézséget is áthidalják, már ősztől a duális képzés keretében induló CNC-operátoroknak, illetve hegesztőknek tanuló diákoknak kínálnak gyakorlati képzést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások