Felhívás!

Nagyeső után Köpecen

Nagyeső után Köpecen Kovászna megye

Hétfőn délután a legmagasabb szintű, vörös vészjelzés volt érvényben Erdővidéken, ami a gyakorlatban kiadós felhőszakadást jelentett. Barót polgármestere, Lázár-Kiss Barna András már az est folyamán jelezte közösségi oldalán, hogy a lehullott csapadék miatt Bibarcfalván és Köpecen vannak nagyobb gondok, és hogy egyeztetnek a helyi katsztrófavédelmi egységgel is a teendőkről.

Kedden délelőtt a köpeci Fűz utcában jártunk, ahol az utca mellett folyó patak áradása okozott riadalmat. A helyiek nem dicsérték a baróti városvezetést, de a falufelelőst sem, azt mondták, ennyit nem tettek a faluért, né, és a körmük hegyét mutatták. Hangoztatták, hogy a patak miatt állandó készenlétben kell állniuk.

A legtöbben saját zsiliprendszerrel védekeznek: a kapuk elé betonlábak vannak öntve, melyek közé, ha jön a víz, csak beillesztik a kéznél tartott deszkákat, így védve udvarukat, javaikat. Sajátos megoldás, de hasznos, viszont még ők is elismerték, hogy szégyen ilyent a 21. században… Ám mindaddig, amíg a falun átfolyó és a Baróti-hegység vizeit összegyűjtő patak medrét nem rendezik, nem tehetnek mást. A helyszínen jelen volt a hivatal tűzoltóautója, mely segített nekik kipumpálni a vizet az elárasztott helyiségeikből. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.