Hirdetés
Hirdetés

Nagyerdőaljáról szól a vadászkürt hívó hangja

Nagyerdőaljáról szól a vadászkürt hívó hangja Kovászna megye

Első alkalommal 2019-ben szerveztek seregszemlét az erdővidéki vadászok és horgászok, természetesen Barót önkormányzatával partnerségben, és a város központjában. A hagyományteremtés szándékával tető alá hozott rendezvénynek jótékonysági vonzata is volt, a főzőversenyen készült ételeket meg lehetett vásárolni, és a begyűlt pénzt a város egy játszótérének építésére fordították.

Az idei, második alkalommal megrendezendő Erdővidéki Vadász- és Horgásztalálkozó holnap, május 13-án zajlik ezúttal nem a város szívében, hanem annak közelében, Nagyerdőalján. A program főzőversennyel kezdődik 9 órától, a résztvevők 10 órakor vonulnak a helyszínre az erdővidéki egyesített fúvószenekar és annak karnagya, Vágási István felvezetésével. A színpadi ünnepséget a Székely Vadászkürt Egyesület kürtösei nyitják meg, majd Benedek-Huszár János baróti polgármester, Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója és Albert Egon, a Rika Sporthorgász Egyesület ügyvezető igazgatója mond ünnepi köszöntőt.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvénysátor alatt horgász- és vadásztrófea-kiállítás nyílik és szakmai előadások hangzanak el. Dr. Farkas Attila, a Sapientia Tudományegyetem tanára Az EU élőhelyvédelmi irányelvének V. mellékletében szereplő emlősfajok helyzete és jövője Romániában címmel tart előadást, Dr. Fodor József Tamás miniszteri tanácsos A fenntartható vadgazdálkodás szükségességéről, Weithaler Walter halbiológus a Ragadozó halak (csuka, süllő, harcsa) mesterséges szaporításáról beszél, míg a Pro Silva Vadászok Egyesületének igazgatója, Benedek Barna A medvepopuláció genetikai felmérését ismerteti, a miértre és mikéntre is választ adva.
A színpadon vadhangutánzástól a kutyabemutatóig, a néptáncelőadástól a moderntáncig, a kürtkoncerttől a népzenéig minden lesz, ami szükséges ahhoz, hogy jól érezze magát a közönség.

Fotó: Böjte Ferenc

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük