Felhívás!

Nagyborosnyói hercehurca

A nagyborosnyói képviselőtestület háza táján újra elérkezett az ideje egy kis perpatvarnak: ezúttal Szőcs Levente helyi ALDE-tanácsost zárta ki soraiból a pártja, többek között azért, mert meglátásuk szerint Szőcs az RMDSZ-szel kokettál.: ezúttal Szőcs Levente helyi ALDE-tanácsost zárta ki soraiból a pártja, többek között azért, mert meglátásuk szerint Szőcs az RMDSZ-szel kokettál.

Szőcs Levente 16 évet volt RMDSZ-tag és alpolgármester, 4 évet EMNP-es polgármesterként dolgozott, 2 éve ALDE-tanácsos. Érdeklődésünkre elmondta, a napokban kapta meg a pártból való kizárásáról szóló levelet az ALDE megyei vezetőségétől. Ebben azzal vádolják, hogy a parlamenti választásokkor a PMP (Népi Mozgalom Pártja) képviselőjelöltjére voksolt az ALDE helyett. „Honnan tudják, hogy ki kire adta szavazatát?” – tette fel a kérdést Szőcs, majd tovább sorolta a neki felrótt „bűnlajstromot”: nem jelent meg az ALDE gyűlésein, egy alkalommal nem szavazott az ALDE-vel az ülésen. Mivel egyik tanácsülésen azt merte mondani Kanyó Antal tevékenységére, hogy örült volna, ha neki ilyen alpolgármestere lett volna, azzal vádolták, hogy az RMDSZ-szel kokettál.

Szőcs úgy véli, e mögött az állhat, hogy konfliktusba keveredett Góga Attilával, az ALDE nagyborosnyói elnökével. Azt mondta, nem fogadja el a vádakat, és megfellebbezi a kizárásáról szóló döntést.

Góga Attila lapunknak cáfolta, hogy a kettejük személyes viszályának bármi köze lenne Szőcs menesztéséhez. Szerinte a felsorolt vádak jogosak, és amint jogerős lesz a döntés, a listán következő ALDE-tanácsossal, a feldobolyi Lőrincz Istvánnal egészül ki a 6 ALDE-s és 7 RMDSZ-es alkotta helyi testület.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.