Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Nagybaconi utak

Nagybaconi utak Kovászna megye

Nagybacon falu területén továbbra is bosszúságot okoz az áthaladóknak az utak állapota, mely távolról sem mondható kielégítőnek, még a főúton sem. Simon András polgármester azt mondta, ő mindennap azon dolgozik, jár annak érdekében, hogy változzon a helyzet, de nem rajta múlik.

A Csinód falurészen, valamint Szárazajta fele is akad tennivaló még bőven: a lyukakat be kell tömni, máshol még sáncokat kell önteni, de a helyreállítást a rendkívüli körülményes romániai bürokrácia is akadályozza, például, hogy az építőanyagok árának emelkedése miatt állandóan újra kell számolni a költségeket és újra kell tervezni, ami elég hosszadalmas dolog.

– Most már remélhetőleg az utolsó újraszámolásnál tartunk. Az utolsó határidő a szárazajtai út átvételére az idei év vége, addig véglegesen el kell készüljön – fogalmazott a polgármester.

Nem könnyű haladni a falu között a 122-es megyei úton sem, mely szintén feljavítás alatt áll. A munkát a megye végezteti Málnásfürdőtől egészen Ágostonfalváig. A falu között a patak mellett betontámfallal biztosították, hogy egy esetleges árvíz ne tegyen kárt az útban, a csatornázás miatt viszont az útszélek is fel vannak ásva, emiatt fennakadások vannak a forgalomban. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. június 21., 7:39
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az is baj, hogy rossz a főút mindkét oldala, de a legnagyobb baj az, hogy a helyi rozoga terepjárós falubeliek (farmerek) nem csökkentik a sebességet és nem húzódnak egy kicsit le, és igy leütik a drága, kölcsönből vett, autót tükrét és még meg sem állnak tárgyalni veled.

 • User
  Dátum: 2022. június 21., 13:34
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Úgy látszik, megállt minden az utak körül. A Hatodban sem dolgozik senki, pedig ott borzalmas út viszonyok vannak. Nem tudom, ki az a cég, amelyik a hatodi út feljavításra megnyerte a verseny tárgyalást, de hitvány cég, amelyik ilyen rossz munkát végez. Az évnek fele eltelt és semmi haladás.

 • User
  Dátum: 2022. június 24., 10:03
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Életveszélyes a falu között gyalog vagy kerékpárral elindulni lehet ez a rend ember kihalvagy elütik az aszfaltról le nem hajtó gyalogost vagy az ut szélén kezünk lábunk eltörik

 • User
  Dátum: 2022. június 24., 13:38
  ÉRTÉKELÉS: -10

  Simonadrás tőbet csinalt mind bár meik taho elnek fel ujitot mindet eszt sok elnek nem csinálta volna meg más ezelőt amig nem volt simon adrás elnek akora kővet hintetek az utakra hogy az ember lába ki vicsamodot ha nem figyelt oda és más akarja elnek nek nevezni magát rablo banda ase tugyátok hogy árcsatok simon adrás nak de hijába mert csak őt válaszák visza és még legyen 100 évig ő az elnek